Hovudside

Hvilke forholdsregler bør utvises ved utlading en CO2 brannslukningsapparat og hvorfor er dette nødvendig?

by Walther

Hvilke forholdsregler bør utvises ved utlading en CO2 brannslukningsapparat og hvorfor er dette nødvendig?

Hvis du planlegger å passe karbondioksid Kategori B brannslokkingsapparater i hjemmet ditt, bør du være klar over farene som utgjøres av disse apparater. Karbondioksid brannapparat farer er todelt; først, høyere nivåer av karbondioksid er giftig for mennesker og kan forårsake død, og andre, trykk karbondioksid former tørris, som kan føre til skade på huden ved kontakt.

Pusteapparat


Karbondioksid brannslukkere bør aldri brukes i lukkede rom uten bruk av pusteapparat. Utlading en karbondioksid brannslukningsapparat i et lukket område vil fortrenge oksygen, forårsaker en opphoping av karbondioksid. Atmosfæriske nivåer av karbondioksyd i området fra 7 prosent oppad er giftig for menneskekroppen. Det kan bare være et spørsmål om noen øyeblikk før en bruker blir bevisstløs. Det anbefales å plassere pusteapparat i nærheten karbondioksid brannslokkere å bruke i tilfelle krise.

Tørris


Karbondioksyd under trykk former tørris. Når du bruker en karbondioksid brannslukningsapparat, bør du være klar over at plasthorn av brannslukningsapparat vil være ekstremt kaldt og kunne fryse hånden din, forårsaker skade på huden din. Tørrisen er gunstig i brannsituasjoner, som det vil ha en kjølende effekt på varmen fra brannen.

Carbon Dioxide brannslukkere


Karbondioksid brannslukningsapparater er klassifisert som kategori B og kan brukes på brennbar væske branner, eller elektriske branner. Karbondioksid apparater er ikke anbefalt for brennbart materiale branner som papir, tre eller stoff. Brennbar væske branner kan være branner drevet av løsemidler, maling, bensin, olje eller lakk. Karbondioksid apparater fungerer ved å ta bort oksygen element som er drivstoff brannen.

Brannsikkerhet


Hvis du er konfrontert med en krise brannsituasjon, bør din første handling være å ivareta sikkerheten for deg selv og eventuelle andre personer i nærheten. Bare takle en brann dersom den er liten nok til å håndtere. Håndslokkere er bare egnet til bruk når en brann har nettopp startet, så det ikke er tilstrekkelig slokkemiddel for å takle store branner. Ikke forsøk å bekjempe en brann hvis du er usikker på hvordan du bruker et brannslukningsapparat og ikke vet de grunnleggende reglene for brannslokking eller den beste måten å bruke et brannslukningsapparat.