Hovudside

Hva trær vokser i leirjord

by Walther

Hva trær vokser i leirjord

Mange planter og trær krever løs, Leir jord for riktig rotutvikling. Endring av leirjord øker porøsitet og forbedrer habitat for planter med grunne røtter. Selv med jord endringer, kan store trerøtter opplever problemer vokser dypere enn nivået på den forbedrede jord. Velge trær som tåler leire forhold sikrer best mulig vekst.

Evergreens


Enkelte varianter av eviggrønne trær tolerere jord med en tung leire sammensetning. Eviggrønne trær som vokser godt i leire jord inkluderer balsam gran, Norge gran, østerriksk furu, furu og Ponderosa furu. Disse eviggrønne trær forbedre utseendet av landskapet gjennom hele året.

Løvtrær


Løvfellende varianter egnet for dyrking i leirjord omfatter selje, bur eik, lind og alm. Disse trærne foretrekker moderat klima mellom US Department of Agriculture Plant hardførhet soner tre og fem og tolerere jord fuktighet, en vanlig tilstand i jord som inneholder et høyt leirinnhold. Leirjord inneholder generelt mer næringsstoffer enn tørr, sandholdig jord, en viktig faktor i helse og vekst av disse løvfellende varianter.

Prydplanter


Mens store trær er bra for skygge og beskyttelse mot vind, små, dekorative trær forsterke skjønnheten og design av et landskap. Noen varianter av dekorative trær tolerere leirjord. Disse trærne inkluderer sump kornell, pote pote og søte bay magnolia. De viser attraktive blomster og interessante egenskaper, noe som gjør dem til et attraktivt tillegg i et landskap som inneholder leirjord.

Innfødte varianter


De beste trærne til å vokse i din leirjord er generelt de som er innfødt til ditt område. Trær som vokser naturlig i leirjord av det omkringliggende landskapet er godt egnet til den lokale jord- komposisjoner, klima og nedbør. Imidlertid kan noen innfødte trær utviser invasive vaner og konkurrere med andre landskapsplanter.