Hovudside

Hva er ulempene med en Salt chlorinator?

by Walther

Hva er ulempene med en Salt chlorinator?

Klor kjemikalier er den tradisjonelle metoden for å holde et basseng ren. Pool eiere legge klor til svømmebassenget som en konsentrert løsning for å danne et bakteriedrepende middel som heter underklorsyrling. Et salt klorerings benytter en elektrolysecelle for å frem underklorsyrling fra vanlig bordsalt ved hjelp av en kjemisk reaksjon. Selv om denne metoden ikke krever pool eiere til å lagre farlige kjemikalier, det har også flere ulemper.

Korrosjon


Salt er en svært korrosiv element for metaller. Ifølge Mississippi State University, metalloverflater som er nedsenket gjentatte ganger i saltvann rust raskere enn metalloverflater som ikke har noen eksponering for salt. I en artikkel med Arizona Republic, Michael Love of Arizona-baserte Kjærlighet Pool Care er motvillige til å installere et salt chlorinator i bassenger med korrosjons sensitive landskaps funksjoner som terrassebord eller trinn. Noen pool selskaper ber pool eiere til å signere en fraskrivelse som sier at eieren er klar over det etsende natur saltvann.

Backwash


I antikken var et erobret byen symbolsk pløyd med salt for å symbolisere sin fullstendig ødeleggelse. Denne tidlige formen for biologisk krigføring holdt all vegetasjon fra vokser i jorda ved å heve sine saltnivåer. Hekkbølger fra et saltvannsbasseng kan ha en lignende effekt på landskaps hvis spylings er lov til å kjøre på din jord i stedet for å kastes på forsvarlig måte i et avløpssystem. Som vann fra saltvann basseng tilbakespylings fordamper, etterlater det vannløselige salt bak i jordsmonnet. Når saltnivået i jord stiger, øker det osmotiske effekten i planter. Dette betyr at anleggene må bruke mer energi til å absorbere vann, og at det tar mer vann i jord for planter for å være i stand til å absorbere de riktige mengder av vann.

Desinfeksjon Biprodukter


Noen installatører av saltvannsbassengene si at bassengene er selvregulerende og vedlikeholdsfrie. I virkeligheten må pool eiere kontrollere pH-nivåer av bassengene hver tredje dag og justere den kjemiske balansen med kjemikalier som kan inkludere saltsyre. Bassenger som er feil vedlikeholdt kan oppleve en opphoping av desinfeksjon biprodukter som inkluderer trihalomethanes som bomoform. Konsentrasjonen av disse desinfeksjon biprodukter i bassenger med en salt chlorinator er høyere enn i klor eller ferskvann bassenger.