Hovudside

Hvordan lage en Liten alarm

by Walther

Høyteknologiske tyverialarmer kan være svært skremmende, men de fleste av dem operere basert på et svært enkelt prinsipp. Alt du trenger å gjøre en innbruddsalarm er en høy lyd, for eksempel en buzzer og et middel til å pålitelig utløse det. Hvis du har det, så kan du lage en liten alarm selv ved hjelp av noe annet enn noen få husholdningsartikler og noen vanlige forsyninger fra en elektronikkbutikk. Det kan enkelt monteres på en hvilken som helst dør eller vindu, som gir utmerket sikkerhet for bare noen få dollar.

Bruksanvisning


•  Avisoler slutten av et stykke elektrisk ledning (forlater ca 2 inches nakne) og pakk den bare wire rundt toppen kjeven av en spring operert tre klesklype flere ganger. (Ledningen bør være ca 6 til 12 inches lange totalt.) Gjenta fremgangsmåten med en andre lengde av wire, denne gang å vikle den rundt den nedre kjeve av klesklypen. Når du er ferdig, bør de to ledningene kommer i kontakt når klesklypen er lukket, og være fra hverandre når klesklypen er åpen.

•  Legg et tynt stykke papp mellom kjevene til klesklype for å holde ledningene fra hverandre.

•  Koble den frie enden av en ledning til den negative boliger i en 1,5-volts batteri. Koble den andre til den positive huset i en 1,5-volt summer. Bruk deretter en tredje ledning til å koble den positive polen på batteriet til den negative polen på buzzer. Du har nå en ferdig krets; når pappen trekkes bort fra klesklypen, vil alarmen gå av.

•  Fest batteriet, buzzer og klipp til et tynt stykke tre ved hjelp av lim eller elektrisk tape.

•  Bruk en tegnestift for å lage et hull i pappbiten og kjøre en hyssing gjennom det. Fest den løse enden av strengen til døren eller vinduet du ønsker å beskytte.

•  Fest stykke tre som inneholder alarmkomponentene til en nærliggende vegg eller bord. Det bør være på plass slik at det ikke beveger seg når døren åpnes.

•  Vent på en innbruddstyv. Når døren eller vinduet er åpnet, vil det trekke papp ut av kjeften på klesklypen, sette av alarmen.

Tips og advarsler


  • Fordi denne alarmen er så liten og enkel, kan den ikke gjøre noe utover å lage en høy lyd. Det er opp til deg å ringe politiet når du hører det. I tillegg kan det være lurt å informere dine naboer av alarm lyd, slik at de kan ringe etter hjelp hvis det går av når du ikke er hjemme.