Hovudside

Slik Care for en spraglete fred Lily Plant

by Walther

Slik Care for en spraglete fred Lily Plant

Spraglete fred lilje, eller Spathiphyllum clevelandii, er en populær potteplante som er kjent for sin frodige, levende løvverk og lyse, hvite blomster. En tropisk plante, ble den spraglete fred lilje introdusert til resten av verden fra regnskogene i Sør-Amerika. Fred lilje plante er lett å ta vare på, og kan leve lykkelig innendørs under kunstig fluorescerende lys for en rekke år med riktig behandling.

Bruksanvisning


•  Sett planten i et skjermet område innen 5 til 8 meter av et vindu. Hvis bladene begynner å gulne, flytte anlegget til et område med mer skygge.

•  Vann spraglete fred lilje grundig med romtemperatur vann. La jorda tørke før vanning igjen. Når plantens blader begynner å henge litt, er det på tide å legge til mer vann.

•  Mist bladene tre ganger i uken med kjølig vann. Som en tropisk plante, den spraglete fred lilje trives i fuktige, fuktige forhold. Tørk av bladene med en fuktig svamp for å fjerne støv og rusk.

•  Gjødsle spraglete fred lilje en gang i måneden i løpet av vekstsesongen. Legg en standard 20-20-20 hus plantegjødsel til fuktig jord. Bruk gjødsel på en fjerdedel av den anbefalte fortynningshastighet. De grunn hårene på fredslilje er skjøre og kan lett bli skadet av direkte kontakt med sterke kjemikalier.

•  Inspiser bladene regelmessig for tegn på skadedyrangrep. Behandle eventuelle skadede blader ved å tørke forsiktig av med isopropylalkohol eller såpevann.

Tips og advarsler


  • Hold kjæledyr og barn unna spraglete fred lilje; hvis inge bladene er giftige.