Hovudside

Er Det Advarsel tegn Før en Dust Storm skjer?

by Walther

Er Det Advarsel tegn Før en Dust Storm skjer?

Støvstormer er vanlig i ørkenområder. De oppstår når sterk vind plukke opp store mengder løs skitt og sand, noe som reduserer synligheten til en halv kilometer eller mindre.

Når de oppstår


Støvstormer ofte skje i løpet av de varme, sommer monsun måneder, like før tordenvær.

Utseende


En forestående støv storm ser ut som en solid vegg av rusk og støv reiser på horisonten. De kan være flere miles lang og tusenvis av meter høy, noe som gjør dem lette å se.

Lite Advarsel


Støvstormer bevege seg raskt. Annet enn å se en vegg av brunt støv nærmer seg i det fjerne, vil du ikke ha mye advarsel før en støv storm kommer. Men de vanligvis forut tordenvær. Hvis du ser store Thunderhead skyer og merke vinden tar seg opp, kan du forvente at en støvstorm til å skje.

Sikkerhet


Støvstormer er spesielt farlig for bilistene fordi de i stor grad redusere synlighet. Hvis du kjører og merke en støv storm nærmer seg, slå på radioen for å lytte til advarslene og tregere. Dersom sikten reduseres under 300 fot, dra over og slår av bilens lys før stormen passerer.

Beskyttelse


Når du ser en støv storm nærmer seg, gå innendørs hvis mulig. Støvstormer er ofte ledsaget av kraftig vind som frakter rusk og forårsake skade. Støvet kan også utgjøre helserisiko hvis det inhaleres eller blåser inn i øynene.