Hovudside

Air Conditioner varmebelastningen Beregninger

by Walther

Air Conditioner varmebelastningen Beregninger

De fleste klimaanlegg i boligområder er større og kraftigere enn de trenger å være. Før den æra av tett konstruerte bygninger, installasjon av større air condition enheter var vanlig, for å gjøre opp for utette vinduer og dører. Tilsvarende er air condition enheter i nybygg noen ganger overdimensjonert for å øke kostnadene. Høyere kostnader, men ikke nødvendigvis korrelerer til en større økning i effektiviteten. Når ettermontering et hjem med en ny enhet, anerkjente entreprenører utføre varmeberegninger belastning for å sikre at systemet er riktig dimensjonert for maksimal effektivitet.

Hva er varmebelastnings?


Varmebelastning, også kjent som varmegevinst, er summen av alle varmekilder inne i en bygning. Solstråling, absorberes gjennom taket, vegger og vinduer, er den største kilden. Varm luft infiltrere gjennom sprekker eller åpne dører, samt interiør kilder, inkludert mennesker, også spille en rolle. Totale varme er uttrykt i BTU (British Thermal Units) eller Kw (kilowatt). En klimaanlegget er effektiv bare hvis produksjonen er større enn den varme gevinst av bygningen eller rommet. Varmebelastning beregninger er avgjørende for å bestemme størrelsen av luftkondisjoneringsanlegget som trengs i tillegg til kanaler som kreves for effektivt å levere den avkjølte luften.

IECC Krav


The 2009 International Energy Conservation Code, som sikrer utformingen av energieffektive bygg, krever at dimensjonering beregninger utføres på boliger når ettermontering oppvarming og air condition mekaniske systemer. De ACCA (klimaanlegg Entreprenører of America) Manuell beregning J er den mest allment akseptert metode. Programmer som forenkler prosedyren samt online kalkulatorer på en rekke HVAC nettsteder er tilgjengelige for å forenkle prosessen. Varmebelastning beregnes kan utføres på en hel-huset basis eller ved individuelt å måle hvert rom.

Faktorer


Viktige faktorer som påvirker varmebelastning beregninger inkluderer: lokalt klima; størrelse, form og orientering av bygningen; isolasjonstyper; antall vinduer samt plassering og type; luft infiltrasjons; antall beboere og deres komfort preferanser, og antall og typer av lys og apparater som avgir varme og deres energieffektivitet. Forskjellen mellom den gjennomsnittlige utsiden og innsiden temperatur kalles utforming temperatur. Manuell J bestemmer utformingen temperatur for et gitt område fra gjennomsnittlige time og sesong målinger tatt over en 10-års periode, og omfatter de lokale "korn av fuktighet" nivå, som måler fuktighet.

Beregninger


ACCAâ € ™ s Manual J viser faktorene der BTU bestemmes. Den første beregning bestemmelse av rommet som skal kjøles, og multiplisere det ved 31.25. Trinn to mål varme gevinst gjennom vinduer, med forskjellige faktorer for nordlige og sørlige eksponeringer samt skyggelegging. Neste er antall beboere, multiplisert med 600. For varmegenererende utstyr, er BTU målt ved å multiplisere antall watt i hver med 3,4. Beregningen for varmen som avgis av lys bestemmes ved å multiplisere totale effekten av 4,25. Varmebelastning oppnås ved å legge sammen de fem foregå BTU beregninger. Entreprenører avgjøre om et klimaanlegg vil nok møte en build € ™ s behov ved å dividere varmebelastningen av kjølekapasiteten av systemet, som også er målt i BTU.