Hovudside

Slik fjerner en node fra et tre

by Walther

Slik fjerner en node fra et tre

Kunnskap om hvordan du skal beskjære et tre skal være i hver gartner grunnleggende ferdighet sett. Gode ​​beskjæring kutt ikke bare holde et tre sunn og sterk vekst, men er den viktigste måten å bestemme et tre form og generell vekst vane. Dårlig beskjæring kan føre til innføring av sykdom eller svekke planten, så er det viktig å vite hvordan og når du skal beskjære treet. Tre hagesaks er et tilstrekkelig verktøy for mindre grener og kvister, men for større kutt motorsag er det mer hensiktsmessig verktøy.

Bruksanvisning


•  Se etter noden der du ønsker å gjøre kutt. Noder er små hevelser som danner på hvert blad og gren krysset, og alle kuttene skal gjøres like over node skrittet hvorfra blad eller gren oppstår.

•  Vipp saksen på en 30- til 45-graders vinkel før du gjør kutt, og prøve å opprettholde denne vinkelen hele kuttet. Ta med hagesaks sammen i en skarp klipping bevegelse for å gjøre den reneste kutt mulig, unngå knusing stammen vev.

•  Bruk motorsag på større lemmer å først lage en V-formede hakk 6 til 8 inches over noden. På vertikale grener, bør hakket være i den retningen du ønsker grenen å falle; på horisontale grener, kutte hakket på toppen av grenen. Foreta en rett snitt over grenen en tomme eller to over hakket, og deretter fullføre prosessen ved å kutte av den gjenværende stubben på skrå parallelt med grenen bark mønet på noden, vanligvis 30 til 45 grader.

Tips og advarsler


  • Den 30- til 45-graders kutt er viktig, siden det gjør at vannet renner av den ferske arr, noe som reduserer sjansene for råte og infeksjon.
  • For blomstrende busker, er det viktig å vite når planten danner følgende årets blomstre knopper. Noen busker danner knopper i høst eller sommer, mens andre danner knopper om våren, straks etter blomstring. Tid noen beskjæring kutt på disse typer planter i samsvar med deres bud utvikling tidsplan, eller du kan utilsiktet skjær bort neste års blomster.
  • Bruk alltid vernebriller og hansker når du arbeider med motorsag, som flygende rusk går i alle retninger under skjæringen. Også ta ekstra forholdsregler når du arbeider med store lemmer, ta vare å forutsi hvor de vil falle. Med spesielt høye og store grener, kan det være lurt å konsultere en profesjonell arborist for å få hjelp.
  • Utilbørlige beskjæring kutt på akutt vinklet lemmer kan føre til splitting. Nøye studere grenene du ønsker å klippe bort og planlegger hvor du vil plassere hakkene og kutt før du begynner på trimming for å unngå skader på treet.