Hovudside

Feilsøking guide for svømmebasseng Pumper og filter

by Walther

Feilsøking guide for svømmebasseng Pumper og filter

En arbeidsgruppe kunnskap om hvordan svømmebasseng pumper funksjon er viktig å holde bassenget i drift på sitt beste. Hvis du forstår hvordan det fungerer, kan du feilsøke det før du ringer en servicetekniker --- kan du selv være i stand til å løse problemet. Det samme er tilfelle med den pool filter. Når du vet hvordan filteret fungerer, kan du raskt finne ut om du kan løse problemet, eller hvis du trenger å ringe en tekniker.

Bruksanvisning


•  Bestem at elektrisitet til bassengets pumpe er på. Sørg for at kretsene er på i sikringsskapet. Hvis pumpen har en jordfeilbryter (GFCI), sørg for at det er i "på" -posisjon. Sjekk også at pumpens timeren er stilt inn riktig.

•  Tilsett vann til pumpen felle å prime pumpen. Hvis pumpen ikke klarer å holde sin beste alder, sjekk pakninger og o-ringer for å sørge for at de ikke ødelagt eller utslitt. Se etter rusk som kan blokkere vannstrøm gjennom pumpen, og slette den fra pumpens løpehjul hvis pumpen har ikke noe press. Sørg for å deaktivere elektrisitet før du prøver dette.

•  Kontroller at ledningene ikke er årsaken til bassenget overopphetes - ledninger som er for lenge kan forårsake dette problemet. Overbelastede elektriske systemer kan også gjøre deg tror pumpen har problemer når det ikke gjør det. Realisere en overopphetet pumpe kan starte seg selv når det er avkjølt. Termiske overbelastningsbrytere beskytte svømmebassenget pumpe fra overoppheting.

•  Quiet en bråkete pumpe ved å sørge puten det setter på er nivå. En eldre pumpe kan gjøre mer støy som sine lagrene slites ut. Hvis det er årsaken, har en tekniker erstatte dem.

•  Flytt pumpen hvis det fortsetter å ha problemer. Sette pumpen i nærheten av bassenget på vannstanden for best resultat.

•  Kontroller at du har et filter stor nok for ditt basseng å begrense forurensninger i vannet som alger og rusk. Faktor i mengden av vann til pumpen svinger over og hvor lang tid det tar for fullstendig å resirkulere volum vann. Filteret bør være i stand til å håndtere dette beløpet eller mer.

•  Rengjør filteret eller endre det, avhengig av hvilken type filtrering system som brukes av svømmebassenget. Prøv å begrense mengden av skitt, rusk og hår som komme inn i bassenget. Kroppsoljer fra for mange svømmere og solkrem kan også forårsake filtrene til å tette.