Hovudside

Hva er farene ved tøymykner?

by Walther

Hva er farene ved tøymykner?

Tøymyknere bidra til å holde klær myk og fargerik. Mens mange bruker tøymykner mens de gjør sitt vaskeri, de fleste er uvitende om de kjemikalier som myknere bruk. Mange mykner produsentene ikke gå i detalj om de forbindelser de bruker for å mykne stoff. Dessverre er mange myknere laget fra et bredt blanding av kjemikalier som kan ha potensielt skadelige virkninger på menneskekroppen over tid.

Irritasjon


Tøymykner selskaper advare at deres produkter kan gi irritasjon, spesielt flytende versjoner, og gi beskjed om at du ikke tillater noen tøymykner å berøre huden din eller øynene. Noen av kjemikaliene som brukes til å lage disse myknere er etsende og kan forårsake kløe eller brennende problemer når produktene tilfeldigvis i kontakt med huden.

Luftveisproblemer


Andre kjemikalier i tøymyknere kan forårsake lungeproblemer og mer betydelig irritasjon hvis de blir inhalert. Benzylalkohol, en vanlig bestanddel, fungerer som en øvre luftveier irritament, mens andre forbindelser som a-terpineol og pentan kan også forårsake lungeskade. Disse kjemikaliene kan føre til astma, spesielt hos yngre barn.

Kreftfremkallende


Kreftfremkallende er forbindelser som har vært knyttet til å forårsake kreft. Det er vanskelig å peke på de stoffene som faktisk kan føre til kreft, og de som er knyttet til tilstrekkelig bevis blir ofte utestengt (som asbest). Imidlertid kan andre kjemikalier har vært knyttet til kreft i noen studier, men har ennå ikke blitt undersøkt grundig nok til å fastslå en direkte link. Kjemikalier som kloroform og limonen er kjent som kreftfremkallende og møt opp i tøymyknere.

Nervesystemet skade


Mange av forbindelsene som forårsaker hudirritasjon eller kan øke muligheten for kreft kan også ha en kumulativ toksisk effekt hvis de puttes i munnen. Etanol, kamfer og linalool kan alle forårsake skader i nervesystemet. Så kan den tidligere nevnte kloroform og A-terpineol. Toksin eksponering fører til symptomer som svimmelhet, kvalme, hodepine, nummenhet og smerter i nakke og rygg.

Stoff Problemer


Noen tøymyknere bruke talg, en voksaktig materiale som kan bidra til å beskytte klær og holde den fra å bli skadet som lett av flekker. Imidlertid kan talg også gjengi håndklær ineffektive ved å absorbere vann; siden talg frastøter væsker, kan håndklær slite med å utføre jobben sin på bad og kjøkken. Talg er også farlig for tørketrommel lofilteret, hvor det kan føre til tilstopping problemer.

Kronisk maladaptation


Den menneskelige nervesystemet utvikler en tilstand når stadig utsatt for giftige kjemikalier som tøymykner i klær, blir kronisk maladapted til deres tilstedeværelse. Effekten giftstoffer har på nervesystemet, men negativ, kan skape et vanedannende-type respons når de er til stede hele tiden. Nervesystemet begynner å forvente giftstoffer for å være der, og noen berørte kan ikke knytte problemer med tøymykner produkter, selv på et fysisk nivå. Dette problem forverres av tøymyknere som impregnere tekstiler og fortsette å frigi sine forbindelser over en lang tidsperiode.