Hovudside

Når Betyr Mountain Laurel Bloom?

by Walther

Når Betyr Mountain Laurel Bloom?

Across the sure-skitten skog og fjell i det østlige USA vokser en eviggrønn busk som heter fjellet laurbær (Kalmia latifolia). Heller dagligdagse mesteparten av året, brister det inn i knopp og blomst når som helst fra midten til slutten av våren, bærer rosenrød rosa til hvite blomster. Blant Nord-Amerikas mest pryd innfødte busker, gartnere vokse fjell laurbær i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 8.

Voksende Range


Mountain laurbær vokser der vintrene er kjølig nok til å tvinge en dvalen. Temperaturene dyppe hvor som helst inn i 15 til minus 15 grader Fahrenheit rekkevidde. De innfødte spekter av busken strekker seg fra Sørøst Mississippi nordover til Indiana og Ohio og nordøst til Norfolk, Virginia, og opp til Southern Maine. Det forekommer i lavlandet og i fjellet, påvirker dens presis timing av blomstrende hver vår. Det gror godt i hager i andre deler av landet med sure jordsmonn, fuktig luft og riktig temperatur.

Blomstring Season


Jo lavere høyde og breddegrad, jo tidligere fjellet laurbær blomstrer. Busker blomstrer når som helst fra midten av april til sommersolverv. I Deep South, i USDA sone 8, starter blomstring i midten av april og topper like før 1. mai I sone 7, starter blomstring rundt mai 1 og toppene i den andre uken. I høyereliggende områder, og lenger nord i sone 6, blomstrende topper i midten til slutten av mai, og i begynnelsen av juni i områder med høyere høyde eller lengst nord i breddegrad. Across innlandet New England, for det meste i USDA sone 5, oppstår blomstring rundt midten av juni.

Faktorer som påvirker Blomstrende Tid


Det nøyaktige tidspunktet for fjellet laurbær blomstring varierer år til år basert på sesongens værmønstre. Mens gjennomsnittlig blomstrende tidsrammer kan utledes for en region, kan en kjølig, vått og overskyet våren forsinke blomstring en eller to uker. Motsatt, en usedvanlig varm vår med masse sol beveger blomstringstiden tidligere syv til 14 dager. Når blomstene åpne, temperaturer mellom 50 og 75 F gjør blomstrer varer lengst. Varme, vind og voldsomme regnskyll forkorte blomst klynge lang levetid.

Blomstrende Funksjoner


Den spisse blomsterknopper utvikle og hovne opp på fjellet laurbær over to uker før åpningen. Knoppene selv låne et attraktivt tekstur og farge kontrast til de ovale grønne blader. Knopper ofte er mørk rød til rosenrød rosa og åpen for å avdekke lysere blomster som spenner fra korallrød til middels rosa eller hvit. Blomster individuelt åpne i knopp klynge.