Hovudside

Hvordan Grow en asiatisk Pear Tree

by Walther

Hvordan Grow en asiatisk Pear Tree

Den asiatiske pæretre er en kjekk vertikal grower som har attraktive blader og klynger av hvite, duftende blomster om våren. Fruktene smaker som en krysning mellom et eple og pære og har en tendens til å være veldig sprø. I de fleste oppskrifter som inneholder epler, kan du erstatte asiatiske pærer. De er også deilig frisk, rett ut av treet. Asiatiske pærer vokser best i USDA hardførhet soner 5 til 9. På grunn av sin vertikale vekst vane, kan du plante dem bare 6 til 10 meter fra hverandre for å danne en levende vegg.

Bruksanvisning


•  Plant en asiatisk pæretre i høst eller vinter hvis du bor i en region hvor vintrene er milde. I kaldere områder, er planten tidlig på våren så snart jorda gjennomførbar.

•  Klargjør en planting området i sin helhet solen. Grave hullet bredere enn den er dyp, og sørge for at røttene passer lett inn i hullet. Hvis jorden er tørr i bunnen av hullet, vann det før innsetting av treet.

•  tilbakefylling hullet, og legger til endringer som er nødvendig for å bedre drenering. Asiatiske pærer er ikke alle som masete om jord så lenge det inneholder noen organisk materiale, som for eksempel godt råtnet kompost, og avløp godt nok. Tamp ned i jorden og bygge en liten berm rundt kantene av hullet. Denne "vollgrav" gjør at vannet suge i sakte så det trenger dypt. Den asiatiske pære trenger dyp vanning. Jorda kan tørke ut i toppen noen inches, men det bør være fuktig - ikke våt - ned til bunnen av røttene.

•  Feed asiatisk pære med frukttre gjødsel tidlig på våren, forsommeren og sensommeren. De er tilgjengelige i granulat eller komprimert-stick former. Følg anvisningen på pakken for mengder, men det er bedre å under-befrukte enn over-gjødsle. For mye gjødsel kan brenne røtter.

•  asiatiske pæretrær trenger litt beskjæring, men du bør forme treet lett under de første årene. De fleste asiatiske pærer har en tendens til å vokse høyere enn bredt; trene tre til å vokse langs en enkelt sentral shoot når unge. Etter at treet er etablert, bare kutte ut døde eller kryssende grener. Du må kanskje stake et ungt tre for sin første året hvis du bor i en vind-utsatt område.

•  De fleste varianter unntatt Shinko kan utvikle Pærebrann. Dette er en bakteriesykdom båret av bier i fuktig, kjølig vårvær som vil slå endene av grenene svart og i betydelig grad kan skade trærne. Det finnes ingen kur, så alt du kan gjøre er å beskjære tilbake berørte deler minst 5 inches under formørket området.

•  Trees tendens til å bli over-lastet med frukt; tynn frukten til bare én eller to per klynge. Dette vil gi større frukt uten å legge for mye av en byrde på treet.