Hovudside

Shade vinstokker med Røde blomster

by Walther

Vines dekke opp nakne vegger og fylle ut trellises og rekkverk. Finne en vinranke du virkelig liker å se på er en glede, men riste av grønne blader betyr mange vinstokker ser like for et utrent øye. Å identifisere vinstokker, se på sine blomster, frø og vekstforhold. Hvis du finner en vinranke med røde blomster som henger ut i skyggen, har du allerede snevret ned dens mulige identiteter.

Cross Vine


Cross vintreet, også stavet crossvine, Bignonia capreolata, har normalt store røde blomster med gule innsiden. Imidlertid bemerker Duke University variasjonen "Tangerine Beauty" kan ha helt røde blomster. Blomstene er formet som trompeter og har en tendens til å klynge sammen blant lyse grønne blader. Dette vintreet gjør det bra med sol til en del skygge, så det kan fungere i deler av hagen din hvor solen ikke alltid kommer i løpet av dagen.

Scarlet Clematis


Dette innfødt Texas vintreet, Clematis texensis, er også kalt Red Leather-blomst eller Leatherflower. The University of Texas bemerker den vokser i Central Texas bare. Blomstene er kompakte og lyse rødt. Formen på blomsten blir vanligvis sammenlignet med en urn. Selv egnet for delvis lyssky og skyggefulle forhold, kan scarlet klematis oppsøke mer sol enn skygge. Texas A & M University råder imidlertid at røttene av anlegget vil skyggefulle forhold.

Kaprifol


Koraller eller trompet kaprifol, Lonicera sempervirens, har langstrakte røde blomster i klynger som virker sprikende ut. Som scarlet klematis, kan dette rekke kaprifol håndtere delvis eller full skygge, avhengig av hvem du snakker med. Blomst fargen kan variere noe, med noen blomster som omfatter nyanser av oransje og gult. Det er en kolibri-tiltrekke anlegget.

Red Passion Flower


Den typiske lidenskap blomst du ser i bildene er som regel hvite, blå og lilla, men en rød variasjon kan cascade utover vegger, slippe spiselig frukt. Passiflora coccinea har lange røde petals som droop ned, peker bort fra resten av blomsten. Det liker vanligvis full sol, men det kan leve i skyggen hvis behovet være. De røde blomster vike for en rekke av pasjonsfrukt.