Hovudside

Hvordan Transplant Apple Trees

by Walther

Ferske epler, bakte epler, eplepai, eple stuffing, Waldorfsalat --- gevinsten av voksende epler er like endeløse som fantasien din. Fersk eller kokt, krydret eller søt, er eplet en perfekt mat --- deilig, næringsrik og allsidig. Epletrær er enkle å ta vare på, men kaller for spesifikke vekstforhold som må planlegges før transplantasjon prosessen.

Bruksanvisning


Transplant Forberedelse


•  Planlegg å transplantere din epletreet i løpet av høsten. Velg en høy stedet der drenering og luftsirkulasjon er bra, og hvor treet vil få massevis av direkte sollys. Tidlig morgensol er spesielt viktig, som det tørker dugg fra bladene, som bidrar til å hindre sykdom.

•  Grav opp en kopp jord fra ditt valgte sted og ta det med til din lokale forlengelse sentrum for å få den analysert. Personalet kan fortelle deg hvis jorda mangler i spesielle næringsstoffer, hvordan å avhjelpe situasjonen og hvordan man endrer pH til det optimale nivået for epletrær (mellom 6,0 og 6,5).

•  grave et hull omtrent fire meter i diameter og en fot dypere enn størrelsen av rotsystemet. Målet ditt er å ha rotsystemet møte stammen et par inches over jord linje. Dette vil avskrekke krone råte.

Løsne jorda i hullet slik at treets røtter kan spre seg lett. Bland kompost eller torvmose i jorda og legge noen næringsstoffer utvidelsen sentrum antyder.

•  Prune skadet eller ødelagt grener før grave opp epletreet for transplantasjon.

Transplantere treet


•  Grav en sirkel rundt fem meter i diameter rundt treet for å fjerne den fra sin nåværende plassering. Vann og dekke røttene med en gang. Hvis røttene bli tørr, vil treet dø. Suge treets røtter i vann like før plante den i den nye plasseringen.

•  Plasser treet i hullet og spredt ut røttene. Begynne å legge jord på og rundt røttene, trykke hardt som du går. Plasser en slange i hullet for å fylle luft hull som du legger skitt.

•  Vann grundig når planting er fullført. Mulch treet til en dybde på fem-seks inches.

Tips og advarsler


  • Vann transplanterte epletre grundig hver week.Keep ugress og gress bort fra bunnen av din epletre for å unngå konkurranse om vann og næringsstoffer.