Hovudside

Dwarf Fruit Trees for en Patio

by Walther

Dverg frukttrær er akkurat passe størrelse for container vokser på en terrasse eller balkong. Selv dverg frukttrær kan dyrkes i nesten i klima over hele USA, vil de fleste typer kreve vinter beskyttelse. Mens en frisk appelsin eller lime plukket frisk fra treet høres deilig, vil dverg trær plantet i potter ikke gi så mye frukt som trær plantet i bakken. Men mens avlinger er mindre, er på størrelse med frukt produsert på dverg frigjør ikke mindre enn frukt dyrkes på standard frukttrær.

Dwarf Fruit Trees


Med massevis av sterkt sollys, nesten alle dverg frukttre - inkludert epler, kirsebær, fiken, fersken, lime, sitroner og appelsiner - kan plantes i en container plassert på en gårdsplass. Mens plante tropiske eller sitrustrær er mulig selv i kalde nordlige klima, lokale fruktsorter som er tilpasset det klima kan tilby mer sjanse for langsiktig suksess. Pollinering kravene varierer, og noen trær vil ikke pollinere uten et annet tre som er plantet i nærheten. De fleste sitrustrær og fiken vil selv pollinere uten assistanse. Som en generell regel, epler, kirsebær, pærer og plommer trenger hjelp av et tre i nærheten.

Beholdere


Containertype er i stor grad et spørsmål om personlig preferanse. Leire potter fremme luftsirkulasjon, men la jorden tørke raskt. Plast potter er lette og billig, men ofte er ikke holdbart for langsiktig vekst, og kan tippe i en sterk vind. Det viktigste er at noen beholder brukt til å dyrke dverg frukttrær må ha flere dreneringshull i bunnen; trerøtter vil råtne i soggy jord. En 15-gallon potten er en god størrelse for de fleste dverg frukttrær.

Vann og gjødsel


Containerised frukttrær nytte av en vanlig månedlig fôring. En generell formål gjødsel passer for de fleste dverg frukttrær, men eksperter på en lokal drivhus eller barnehage kan gi råd om den beste gjødsel for konkrete frukter. Dverg trær i containere er vannes regelmessig, med jorda lov til å tørke litt før neste vanning. I varmt vær, kan container trær må vannes to ganger hver dag for å holde jorda tørker helt. De fleste frukttrær vil dra nytte av skygge på varme ettermiddager.

Vinter


Dverg frukttrær krever en periode med kjølig vintervær med perioder mellom 32 og 40 grader F. å utvikle frukt følgende vekstsesongen. Gartnere som bor i varme vinterklima kan plante "lav chill" trær som er avlet for å tåle varmere vintre. Trær dyrket i klima med frysing vintre må beskyttes for å overleve kalde temperaturer. Sitrustrær er ofte overvintret vellykket innendørs, så lenge temperaturen ikke er for varm og tørr. Non-sitrus frukttrær kan overleve vinteren utendørs hvis treet er isolert med flere inches av halm eller blader før det pakkes med burlap. Noen varianter kan overvintret i et uoppvarmet garasje eller bod.