Hovudside

Slik fjerner mat flekker Fra Plast Boller

by Walther

Slik fjerner mat flekker Fra Plast Boller

Plast boller kan finnes i de fleste hver moderne kjøkken. Tøff, robust og lett å rengjøre, er plastbeholdere som brukes for oppbevaring av mat, oppvarming leftovers og i noen tilfeller, selv serverer mat. Visse matvarer, særlig tomatsauser, kan etse seg inn i porene i plastskåler, forårsaker flekker som kan virke umulig å fjerne. Men kan noen vanlige husholdningsartikler hjelpe deg gjenopprette plastboller å like nye tilstand.

Bruksanvisning


•  Kombiner 2 ss. natron med 1 liter varmt vann og rør godt til natron oppløst. Hell blandingen i farget plast bolle, og virvle rundt med hendene. La blandingen stå i 15 til 30 minutter. Hell ut væsken, skyll og tørk bollen.

•  Dypp en Rasting pensel i sitronsaft og male de fargede området av plast bolle med et tynt lag av væsken. Sett bollen i fullt sollys og la den forbli i noen timer til flere dager, avhengig av alvorlighetsgraden av flekken. Denne prosessen bleker bort selv de tøffeste flekker fra plastbeholdere.

•  Bland sammen 1/4 kopp pulverisert oppvaskmaskin vaskemiddel og en kopp varmt vann. Dypp en ren klut i blandingen og skrubb farget område av plast bolle i to til tre minutter. Konsentrerte vaskemidler vil fjerne de fleste flekker fra plastbeholdere. Gjenta etter behov, dyppe kluten tilbake i væsken en gang i noen minutter. Skyll med kaldt vann.

•  Tilsett 1 ss. klor blekemiddel til en vask eller vask fylt med 1 liter varmt vann. Bløtlegg de fargede plastbolle i løsningen i 10 til 15 minutter. Ta på gummihansker for å beskytte huden din og fjerne bollen fra væsken. Vask i såpevann og skyll i kaldt vann etterpå.

•  Bruk en plast-rensing oppvaskmaskin additiv hvis ingen annen metode som fungerer for å fjerne flekken. Kjøpe en plast booster på ditt lokale supermarked eller stoff butikken, og bruke i henhold til produsentens instruksjoner for de beste resultatene.

Tips og advarsler


  • Spray plast boller med nonstick matlaging spray før du legger tomatbaserte sauser å hindre flekker.
  • Bruker aldri klor med andre kommersielle rengjøringsmidler eller ethvert stoff som inneholder ammoniakk, da dette kan føre til dødelig røyk.
  • Ikke varm tomatbaserte matvarer og sauser i mikrobølgeovnen i plast boller. Dette låser flekker og gjør dem svært vanskelig å fjerne.