Hovudside

Positivt og ulemper av oppblåsbare bassenger

by Walther

Ha en bakgård basseng pleide å være en umulig drøm for mange mennesker på grunn av bekostning av innkjøp og installasjon av luksus. Med bruk av oppblåsbare bassenger, har den drømmen bli en realitet. Du kan bli fristet av billige og enkle pool-in-a-box pakker tilgjengelig på ditt lokale rabatt butikker, men du kan lure på om en slik oppblåsbar basseng er virkelig en god idé. Det kan være, hvis du er villig til å ta noen forholdsregler.

Identifikasjon


En oppblåsbar basseng er et praktisk alternativ mellom en rimelig plast plaskebasseng og en permanent i bakken eller over bakken pool. En oppblåsbar basseng har holdbare, myk-plast sider med en oppblåsbar ring rundt toppen for ekstra sikkerhet og komfort. Fylle bassenget med vann fører til at ringen å stige, trekke opp sidene. De fleste oppblåsbare bassenger har en jevn dybde på omtrent tre og en halv meter. De er laget for å bli fylt og venstre opp for en sesong, og å bli tatt ned mellom sesongene. En oppblåsbar basseng krever regelmessig vedlikehold med basseng kjemikalier, rengjøringsutstyr og filtreringssystemer, akkurat som permanente bassenger.

Fordeler


Oppblåsbare bassenger har flere fordeler sammenlignet med i bakken bassenger eller hard-sided, over bakken bassenger. Den store fordelen er prisen. Lavprisbutikker som Wal-Mart og Target har ofte oppblåsbare bassenger tilgjengelig for så lite som 100 kr. Oppblåsbare bassenger kan koste enda mindre hvis den er kjøpt i løpet av salg eller under off-season.

Den andre fordelen til en oppblåsbar pool er hvor enkelt det er å få en og sette den opp. Det er ikke nødvendig å gå til en spesialitet butikken --- kan du være i stand til å plukke opp sammen med din ukentlige dagligvarer. Ta det med hjem og sette den opp selv i en time eller så. Oppblåsbare bassenger er laget for å bli satt opp av de uten erfaring. Bare blåse den øverste ringen, deretter fylle bassenget med vann.

Plasten i oppblåsbare bassenger er solid og ikke sannsynlig å lide rips eller hull fra vanlig bruk.

Ulemper


Hvis du klarer å rive din oppblåsbare basseng, vil du ha en hard tid å fikse det godt nok for fortsatt bruk. Også, mens bassengene er laget for å vare i flere sesonger, vil de slites ut etter hvert.

Mange klager over at det er vanskelig å finne et nivå nok område i sine verft for et slikt basseng. Du vil sannsynligvis ha noen dybde forskjell fra den ene siden til den andre fordi selv små klasse variasjoner i et verksted. Hvis bakken er for ujevn, kan overtrykket på den ene side av bassenget få den til å revne.

Med en oppblåsbar basseng, er filtertaket lenger under vannflaten enn med permanente bassenger, noe som fører til muligheten av håret bli fanget i filteret og forårsaker en drukning død.

Betraktninger


Reguleringsplan lover om oppblåsbare bassenger variere mye. Noen byer krever en tillatelse til å sette opp en oppblåsbar basseng, og noen steder er det regler om hvor lenge bassenget kan stå på plass.

Et annet spørsmål er om et gjerde er nødvendig rundt en oppblåsbar basseng. De fleste lover krever et gjerde rundt et basseng som er mer enn fire meter dyp, noe som betyr mest oppblåsbare bassenger knirker på under at regulering. Men oppblåsbare bassenger er dypt nok til å rettferdig forsiktighet mot drukning, og mange lokalsamfunn anbefaler et gjerde rundt en oppblåsbare basseng for sikkerhets skyld, selv om det ikke er påkrevet.

Advarsel


Fordi det er så lett å komme og sette opp en oppblåsbar basseng, mange foreldre tenker på dem som noe nærmere et leketøy plaskebasseng enn en vanlig basseng, og som sådan ignorere sikkerhetsregler. Alltid se barn og kjæledyr rundt bassenget, og lære barna å holde seg borte fra bassenget med mindre en voksen er til stede. Vurdere å installere et gjerde med avkrokingsmekanismen å forebygge ulykker.

Også holde tritt med vedlikehold på bassenget for å minimere vannbårne sykdommer, noe som gjør at den kjemiske balansen er riktig og at filteret er i god stand. Sørg for at filteret har en avløpssluk og sjekke det regelmessig for å sikre at det ikke er sprukket eller ødelagt.