Hovudside

Hvordan Grow japansk søtpoteter og Potato Vines

by Walther

Hvordan Grow japansk søtpoteter og Potato Vines

Japanske søtpoteter er vokst fra slips - spirer tatt fra den opprinnelige eller forelder tuber. Søtpotet slips kan kjøpes fra planteskoler, seedet butikker og hage forsyning hus, men er lett å forplante seg hjemme fra butikk-kjøpte knoller. Etter rooting, plante slips i den klargjorte hage seng. En rik jord er ikke nødvendig, siden de trives i dårlig jord som ikke ville støtte andre grønnsaker. Imidlertid er potetproduksjon best hentet fra en godt drenert sandjord.

Bruksanvisning


Hvordan Grow japansk søtpoteter og Potato Vines


•  Bury tuber halvveis i en panne eller boks av rooting medium - fuktig sand, sagmugg eller hakkede blader - seks til åtte uker før du har tenkt å plante dem utendørs. Eller du kan suspendere en tuber boret med tannpirkere ca halvveis inn i en vannfylt krukke. Begge metodene vil produsere skudd i omtrent fire uker. Tillate to uker for skuddene å modne til vinstokker for planting.

•  Dig planting sengen jorden til en dybde på 8 til 12 inches for å tillate lange røtter. Gjør rygger i jorda ca 3 meter fra hverandre for å tillate god tuber utvikling. En rad med 10 meter vil produsere fire-åtte pounds av poteter. Kalium-tunge gjødsel kan benyttes for å hjelpe til med veksten av de potetknoller. Bruke nitrogenbasert gjødsel bare sparsomt, som nitrogen vil produsere mer vintreet vekst og færre poteter.

•  Kutt skuddene i en vinkel fra den overordnede potet med en skarp kniv, når de er 6 til 9 inches lang, og fjerne den nederste tomme fra hver slip for å forhindre eventuelle sykdomsorganismer. Plante slips i en forberedt hage seng i full sol etter trussel for frost er over.

•  Bury poteten glipper opp til de siste bladene ca 6 inches dyp og 12 inches hverandre i jorda rygger. Forsiktig tamp ned i jord og vann grundig. Mulching med høy eller gress utklipp vil eliminere behovet for luking og bidra til å beholde varme og fuktighet.

•  Løft potet vinstokker innimellom for å motvirke heie på leddene av vintreet. Hvis nedbør er ikke tilstrekkelig, gi en tomme av vann en uke. Japanske søtpoteter kan høstes fire til seks måneder fra planting.

Tips og advarsler


  • Japanske søtpoteter lett overleve tørke, men vil raskt råtne med overwatering.