Hovudside

Hva er forskjellen mellom Helonias & False Unicorn Root?

by Walther

Falske unicorn root og Helonias root er vanlige navn på samme urt: Chamaelirium luteum. Det er en del av Liliaceae familie og andre vanlige navn for urten er flammende stjerne, starwort, kolikk rot, djevelens bit, fe tryllestav, stjerne grub root eller grub root. Falske unicorn root er en flerårig urt som vokser vilt langs de østlige deler av USA og Canada, og i de vestlige statenes skoger og enger.

Plante Kjennetegn


Falske unicorn root vokser mellom en og tre meter høy og er oppreist uten grener. Den lyse grønne blader klynge nederst som andre typer liljer og er glatt og oval-formet. Om sommeren blomstrer den lange, smale pigger av iøynefallende hvite eller lysegule blomster. Helonias rot er høstet for sin jordstengler, som er omtrent 1/2 til 2 inches lang og buet-formet lenge et horn - derav navnet falske unicorn root.

At-Risk Arter


Helonias rot er i fare for å bli utryddet, ifølge de forente Plant Savers, en organisasjon dedikert til å beskytte medisinske planter og deres miljøer i USA og Canada. På grunn av sine høyt verdsatt medisinske egenskaper, er falsk enhjørning høstet i naturen på en raskere hastighet enn den kan fylle på. Det er ikke kommersielt dyrket i høye nok mengder til å balansere ut tilbud og etterspørsel av urten.

Økende Helonias Root


Fordi Helonias rot er hovedsakelig høstes fra sitt naturlige habitat og ikke mye dyrket, prøvd-og-sann metoder for dyrking har ennå ikke bestemt. Herb gårdbruker som har hatt suksess vokser falske unicorn root gjorde det ved å kopiere vekstforhold som finnes i urten naturlige habitat. Plant Helonias rot fra frø av jordstengler stiklinger som er minst 1/4 tommers lenge i litt sur jord som holder seg fuktig, men ikke vann-logget. Hold det kjølig og skyggelagt. Gjødsle med organisk kompost i begynnelsen av våren og høsten sesonger.

Falske Unicorn Root medisinsk bruk


Naturmedisinere foreskrive falske unicorn root til kvinner som en livmor tonic, for å lette kvalme og oppkast på grunn av graviditet, og for å redusere risikoen for spontanabort. Det letter også symptomer hos kvinner i overgangsalderen. Falske unicorn root fungerer også som et vanndrivende og gjør urinen mer basisk. Medisinske egenskaper er hentet fra rhizome av soaking i alkohol eller koking i vann og drikker som te. Personer med gastrointestinale lidelser bør konsultere lege før du tar Helonias rot fordi urten er kjent for å forårsake mage opprørt.