Kan du forlater Gladioler i bakken?


Kan du forlater Gladioler i bakken?

Grave opp gladioler stengelknoller er et ork at noen gartnere kan være i stand til å unngå. Dette er helt avhengig, men på ditt lokale miljø og klima type. En feilvurdering og et ønske om å unngå ekstra innsats kan resultere i dine gladioler plantene ikke kommer opp i løpet av våren. Bevæpnet med riktig informasjon, vil du være i stand til å ta en beslutning som passer best til dine planter.

Når du kan la Gladioler i bakken


Hvis du bor i en sone hvor milde vintre er regelen, vil du være helt trygg forlate gladioler i bakken. Dette er særlig tilfelle når gladioler synes å være sunn og blomstrende. En god tommelfingerregel er at hvis du ikke har noen sjanse til hard frost i ditt område, kan du legge igjen en Gladiolus plante i bakken. I form av USDA hardførhet soner, cutoff punktet hvor du kan trygt vinter gladioler i bakken er sone 7.

Når du bør Grav opp Dine Gladiolus stengelknoller


På steder hvor vintrene er alvorlig nok til å forårsake død eller skade på Gladiolus stengelknoller, er det obligatorisk at du grave dem opp og lagre dem for vinteren. Før du lagrer dem, må du tillate Gladiolus stengelknoller til "kur", eller tørke ut, for ca to uker, slik at de vil bli sovende og holde godt for hele kalde årstiden. Også, hvis du tilfeldigvis har noen Gladiolus planter i hagen din som er infisert med sykdom, skadedyr eller sopp, bør du grave dem opp og kast dem før de kan infisere andre planter.

Fordeler med Grave opp Dine Gladiolus stengelknoller


Selv om klimaet tillater forlater Gladiolus stengelknoller i bakken, kan det være lurt å grave dem opp og lagre dem for vinteren likevel. Ved å fjerne gladioler for vinteren, vil du være i stand til å inspisere alle stengelknoller og gjøre visse ingen av dem er smittet av rot råtne eller annen sopp sykdom. Hvis en eller flere corms gjør skje å bli smittet, gjør dette deg til å fjerne de infiserte knoller før de har sjansen til å spre sykdom til resten av dine gladioler. Dette vil også gi deg en utmerket mulighet til å sortere gamle og unge gladioler corms.

Fordeler med Leaving Your Gladioler i bakken


Hvis klima tillater det, er det noen fordeler med å forlate gladioler i bakken. Først, sparer du deg selv arbeidet med å grave opp og lagre stengelknoller. I tillegg vil gladioler ikke trenger å gjennomgå noen nyplanting stress, og de bakenforliggende systemene vil forbli godt etablert. Du vil også unngå muligheten for et uhell i lagring, for eksempel stengelknoller bli våt og muligens forfalt eller infisert.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler