Hovudside

Vedlikehold for Hardwood Decks med olje

by Walther

Vedlikehold for Hardwood Decks med olje

Det fine med naturlig tre ligger i rikdom av sin farge og utseende på kornet. Over tid, blekner alle tre under solen og vinden på grunn av oksidering, men selfangere kan bidra til å bevare treverket. Mens kjemiske selfangere har sett mye bruk gjennom årene, naturlige oljer også tjene som en fuktsperre for tre. For å holde veden bevart så lenge som mulig, er regelmessig vedlikehold er nødvendig, men sluttresultatet er et dekk som forblir vakker og strukturelt intakt.

Rengjøring


Fordi oljer er naturlig i motsetning til kjemiske selfangere, de har en kortere levetid. For å holde dekk rent nok til å bruke på nytt oljer, regelmessig rengjøre dekk for å holde den fri for flekker og rusk; du må fjerne slik buildup før reapplying oljen. En generell feiing under tørt vær, samt en og annen våt feiende, holder overflaten fri for rusk. Suge opp flekker så snart de skjer med en fuktig klut. Rengjør dekk 48 timer før du bruker olje, med våt pensel metode for å fjerne rusk.

Sliping


Som en generell regel bør du ikke trenger å resand dekk for å på nytt olje slik du ville et konvensjonelt farget dekk, som krever sliping av sealer og falmede farge strøk. I stedet bør du bare sand ned seksjoner hvor skade oppstår, for eksempel flekker som ikke er gjennomvåt opp i tide. For å løse slike problemer, kan du bruke en 120-grit eller en høyere grus papir til sand ned området. Sørg for å jobbe med korn så du dona € ™ t årsaken unødvendig ruhet i overflaten av treet. For best resultat, sand områdene ned for hånd for å bedre kontrollere sliping og unngå å grave ned i treets overflate.

Søknad


Den beste måten å bruke olje til en hard dekk er via en pensel, maling valse eller ull klut dynket i olje. Etter at treet har blitt renset og lov til å tørke, bruke oljen i jevne strøk, rad etter rad, arbeider bord til bord. Påfør alltid olje langs korn, enten tørke med kluten, børsting det på med pensel eller rulle den på med maling valse. For best resultat, bruk minst to til tre strøk med minst 24 timers tørketid mellom dem, for å gi oljen nok tid til å suge inn i treet.

Betraktninger


Oljer som valnøtt, linfrø, oliven eller teak alt arbeid for løvtre terrassebord. Nesten alle oljer mørkere fargen på løvtre terrassebord til en viss grad, men dette avhenger av mørket av olje du velger. Som med beis eller maling programmer, ita € ™ s alltid best å prøve ut en skrap stykke tre eller en ut-av-det-måten området først og gi det minst 24 timer tørketid for å bekrefte du faktisk ønsker at farge på finish dekk. Stokker i solen må oljes oftere enn skyggelagte dekk. Sikte å på nytt olje to ganger i året for skyggeområder og fire ganger i året for dekk i direkte sollys.