Hovudside

Hvordan ta vare på en Arizona Cypress Tree

by Walther

Arizona cypress treet er en eviggrønn med tett blå-grå til sølvgrå blader som bringer interesse i hjemmet hagen som varer gjennom hele vinteren. I motsetning til bladverket, men grenene innta en mer åpen vane i forhold til andre landskapsplanter av sypressfamilien som einer. Som navnet antyder, Arizona sypresser er innfødt til ørkenen i det sørvestlige USA, inkludert områder som Arizona, California og New Mexico. Dyrke disse trærne i US Department of Agriculture hardførhet soner 7a til 9b for beste vekst.

Bruksanvisning


•  Plant Arizona sypresser, Arizonasypress, i områder av landskapet som tilbyr full sollys eksponering for beste vekst.

•  Opprettholde godt drenert jord betingelser for optimal vekst.

•  Skyll treet hvis du bor i et klima som det av Arizona som forblir tørr mesteparten av året før monsunsesongen. Vanne din treets jord med ca 2 meter vann månedlig under tørre perioder, for eksempel mai til juli, eller til naturlig nedbør overtar. Unngå vanning jord, men i mer fuktig klima, og når jorda er allerede mottar vann. Oversvømte forhold kan føre til rot råtne.

•  Undersøk din Arizona cypress treet for sypress barkbiller. Se etter rød-brun til svart biller som måler ca 1/8 tommer i lengde. Disse billene bar inn kvister når trærne er godt vannes og sunt, og inn i badebukser i tilfeller av alvorlige infeksjoner forårsaket av trær stresset av mangel på fuktighet.

•  Kontroll sypress barkbille problemer å holde treet i live og sunt fordi infestations kan drepe trær. Opprettholde konsekvent vare på trær for beste motstand og for å holde biller fra kjedelig til badebukser. Skjær bort med beskjæringssakser, samle inn og ødelegge berørte, døde eller falt plantedeler.

Tips og advarsler


  • Velge områder for Arizona sypresser med nok vekst rom fordi disse trærne nå en høyde på 30 til 40 fot og en spredning på 15 til 25 meter i et hurtig tempo på ca 1 fot årlig.
  • Unngå tung leire jord som har en tendens til å ha drenering problemer.
  • Ikke prøv å behandle sypress barkbiller med insektmidler; de er ikke effektive på Arizona sypress tre angrep.
  • Slitasje hagehansker for å unngå skader ved håndtering av skarpe verktøy som beskjæringssakser.