Hovudside

Calla Lilies og stauder

by Walther

Calla Lilies og stauder

Calla liljer, fra Zantedischia arter, vokse fra pærer som varer i mange år. Bladene og blomstene er kortvarig, men fortsatt produksjon fra pærene klassifiserer disse plantene som stauder. Callas er ikke hardfør som planter eller pærer, skjønt, og krever riktig omsorg for å opprettholde sin vekst og blomstrende vaner.

Calla vekstsesongen


Callas dukke opp fra jorda om våren, men kan ikke blomstre til midtsommer. Størrelse, farge og blomstrende tid avhenger av sorten og årets vær. Callas bære løvverk og blomstrer gjennom sommeren, men gul og dø ned til bakken i høst for deres vinter dvalen.

Side


Calla liljer kan vokse i delvis skygge, men produsere bedre blomster - og flere av dem - når de vokser i fullt solskinn. Finne områder som drenerer raskt for alle fargene i Calla, men hvit, som hvite callas vil vokse i myrlendte jord. Gi hver calla lilje pære 1 til 2 meter med plass for dyrking og multiplisere.

Jord og Planting


Callas trenger dyp, løs og næringsrik jord for å gi dem rom og ressurser for root ekspansjon. Bland 5 inches av organisk kompost inn på topp 10 inches av jord i hver planting site og plante samtale pærer 4 til 6 inches dyp, med spisse ender opp.

Omsorg og beskyttelse


Opprettholde Calla løker og planter med to inches av vann i uka gjennom sommeren, til de dør tilbake. Gartnere i US Department of Agriculture Growing Zone 9 og opp kan la calla pærer i bakken gjennom vinteren, men pærene vil fryse i kaldere områder. Gartnere i USDA sone 8 og under skal grave pærene etter at de går i dvale og plante dem i esker med jord for vinteren, for utendørs planting igjen om våren.