Hovudside

Hva å gjøre med No Air Conditioner?

by Walther

Sommervarmen kan gjøre deg irritabel, kan føre til dehydrering og kan også føre til døden, særlig for eldre mennesker. Tar et kjølig bad eller dusj er bare én måte å slå varmen. Du vil finne at det er mange andre enkle ting du kan gjøre for å finne lettelse fra varmen når du har ingen klimaanlegg.

Bruk en Fan


Hvis klimaanlegget ikke fungerer eller hvis du ikke har en, den neste beste måten å holde kult er å bruke en vifte. En elektrisk vifte, spesielt en oscillerende modell, kan bidra til å holde deg kjølig på varme sommerdager. Viften vil også bidra til å sirkulere luften i rommet og reduserer fuktighet at sommermånedene kan bringe. Hvis strømmen er ute, vifte selv med en håndholdt vifte eller bruk en batteridrevet vifte.

Spise eller drikke noe kaldt


Hold deg kjølig når det blir for varmt ved å drikke en kald, alkoholfri drikke eller spise noe kaldt. En kald drikke vil ikke bare være forfriskende, vil det også bidra til å holde deg hydrert. Drikk rikelig med iskaldt vann eller et høyt glass iste eller saft for å slukke tørsten. Dr. Melissa Conrad Stoppler anbefaler drikking sportsdrikke eller andre kilder til elektrolytter og spise kald frukt å hjelpe slå varmen.

Åpne Windows


Åpne så mange vinduer som du kan for å bidra til å få frisk luft sirkulerer inne i ditt hjem. Hvis du får direkte sollys fra noen vinduer, holde gardinene lukket eller persienner trekkes så huset forblir mørkere og derfor kjøligere. Vinkel persienner oppover for å reflektere varme sollyset opp og holde de direkte solstrålene ut av rommet.

Gå Ut


Hvis du absolutt ikke kan stå varmen i hjemmet eller kontoret, gå et annet sted å kjøle seg ned, for eksempel en luftkondisjonerte kjøpesenter, restaurant eller bibliotek. Du kan også kjøle seg utendørs på en gårdsplass eller i en park eller hage i skyggen. Bære lett og løstsittende klær når du går utenfor. Unngå mørke farger, som de absorberer varme. Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning anbefaler at du bruker solkrem med en solfaktor (SPF) rating på minst 15 for å beskytte huden mot solens skadelige UV-stråler når du går utenfor.