Hovudside

Hvor sent i vekstsesongen Kan jeg Direct-Seed Summer Squash?

by Walther

Hvor sent i vekstsesongen Kan jeg Direct-Seed Summer Squash?

Sommer squash kan være direkte-seeded ganske sent på våren og sommeren, og fortsatt gjør det bra. Direkte-seeding er den beste metoden for å plante squash, da de kan lett bli skadet under transplanterer prosessen. Sen såing er å foretrekke fremfor tidlig planting fordi plantene vokser dårlig i kalde jord.

Timing for Spring


Sommer squash krever varm jord for spiring og for plantene å oppnå sitt beste vekst. Sommer squash frø kan plantes som helst etter at faren for frost passerer og når jorda varmes til over 60 grader Fahrenheit i en dybde på 4 inches. Mens du kan plante squash i våren, så snart disse vilkårene er oppfylt, kan du også så frø i løpet av de påfølgende månedene. I de fleste områder, kan du starte to plantings - en for våren og ett for fall.

Timing for Fall


Grensene for hvor sent på året du kan skyve planting dato er datoen for første frosten og utseendet av kaldt vær. Som de fleste varianter trenger 40 til 50 dager å nå modenhet, når plante for fall innhøsting, bør du sår frø på de siste 60 til 70 dager før den første frosten dato for å være trygg. De fleste skjøte ressurser anbefaler planting innen midten av juli til slutten av august, avhengig av været for din voksende område. Dyrkere kan bruke en hvit plast mulch å holde jorda varm for sen-sesongen beplantning.

Opsjoner


Du kan velge mellom gult rette eller krokete-hals varianter; squash i grønt, gull og grå farger; eller hvit squash med kamskjell, pattypan eller skål form. Varianter av sommer squash er tilgjengelig som produserer over en kort eller lang periode, så selv om du starter din ætt sent, har du flere planting alternativer. Hvis du ikke er racing å slå kaldt vær, kan du vurdere å plante din squash i etapper for å spre ut perioden for innhøsting.

Avling


I motsetning til med vinter squash, om du ikke ønsker en hard skorpe eller en stor frukt på din sommer squash. Du bør høste disse squash i løpet av bare noen få dager etter sin opptreden på vintreet, mens de langstrakte former er 6 til 8 inches lang og pattypan typer er 3 til 4 inches i diameter, for å oppleve sitt beste smaken og ømhet. Fjerne frukt jevnlig hjelper plantene fortsetter å produsere.