Hovudside

Black Cherry trepleie

by Walther

Black Cherry trepleie

Den sorte kirsebær treet, også kjent som vill kirsebærtre, er et løvtre innfødt til østlige Nord-Amerika, Mexico og Mellom-Amerika. Den sorte kirsebær treet kan vokse mellom 50 og 100 meter høy, og spredde seg ved forfall mellom 20 og 50 fot. I løpet av våren, produserer den svarte kirsebærtre duftende, hvite blomster. Den mørke-rød, nesten sorte kirsebær av treet vises i slutten av våren. Den bitre frukten er uspiselige direkte av treet, men kan brukes til å lage syltetøy og gelé.

Planting


Svart kirsebærtrær blomstre i sollys. De foretrekker godt drenert, nøytral til svakt sur jord. Svart kirsebærtrær kan også tolerere sandbunn. Trær vil trives så lenge jorda forblir fuktig. Sorte kirsebær trær bør plantes om våren for å fremme vekst.

Vanning


Sorte kirsebær trær foretrekker fuktig jord. Ved å grave ned ca 3 inches og kontrollere fuktighetsnivået, kan du bedømme når til vann igjen. Hvis det ikke lenger er fuktig på dette nivået, må treet vannes. Ikke omgi den sorte kirsebær treet med vann - tillate en liten vedlikeholdslading av vann for et par timer. Dette kan bidra til å kutte ned på rot råtne.

Beskjæring


Beskjæring den sorte kirsebær treet sikrer riktig vekst samt fruktproduksjon. Å vite når du skal beskjære treet er viktig for sin generelle helse. Beskjære på senvinteren. Dette vil oppmuntre treet til å vokse mer i løpet av sesongen. Beskjæring for tidlig i vinter kan få treet utsatt for bakterieinfeksjoner. Sommer beskjæring bør bare gjøres når den sorte kirsebær treet har nådd ønsket størrelse da dette vil hemme veksten.

Forplantning


Den sorte kirsebær treet kan dyrkes lett fra frø. Frøene krever tre til fire måneder av kulde før spiring foregår. Dette kan gjøres på to måter: enten ved å sette frøene i et fuktig tørkepapir inni en plast baggie og kjøle, eller ved å plante frøene i en gryte 1/2 tommers dyp og plassere dem utenfor for vinteren. Det andre alternativet fungerer godt så lenge temperaturen er under 40 grader Fahrenheit konsekvent.

Sykdom


Svart knute er ofte funnet på svart kirsebærtrær. Det er en sopp som dannes på greiner og utvikler seg til svart, corky galls omtrent 1/2 til 1 1/2 inches i diameter. Den beste måten å fjerne svart knute er å beskjære den infiserte grener i høst og vinter. Ødelegge den infiserte grener og sterilisere beskjæring verktøy for å unngå spredning av sykdommen.

Skadedyr


Den sorte kirsebær treet er en matkilde for teltlarver, som ofte infiserer treet om våren. Mens larvene gjør ingen skade på trærne for langsiktig, de spiser bladene lage stygge hull i bladene. Fugler spiser larvene, som har en tendens til å forsvinne når sommeren kommer.