Hovudside

De beste utendørs Planter for sone 6

by Walther

De beste utendørs Planter for sone 6

Ifølge USDA Plant hardførhet Zone kart, temperaturer i sone 6 nå en årlig lav på mellom en kjølig -10 og 0 grader Fahrenheit. Planter i disse utendørs landskap må være i stand til å tåle disse lows om å tilbringe vinteren ute i elementene eller begravet i den frosne bakken.

Glossy Abelia


Den blanke Abelia er en eviggrønn eller semi-eviggrønne bredbladet busk mellom tre og seks inches høy, ofte sett brukt som bunndekke. Trives i solrike og skyggefulle steder, busken blomstene begynner i mai og fortsetter gjennom høstmånedene. Blomstene er rosa eller hvit, og når de faller de er erstattet med fargerike begerbladene som gir inntrykk av utseendet på et annet sett med blomster.

Bladene av de glansede Abelia slå rødbrun i milde vintre; den kaldere vinter, jo mer løvverk planten taper. I stand til å tilpasse seg en rekke forskjellige jordtyper, solrike og skyggefulle forhold og temperaturer, gjør den blanke Abelia en utmerket ramme anlegget. Foreslåtte sortar inkluderer Sherwood, Canyon Creek og Rose Creek.

Oregon Grape Holly


Oregon drue er kristtorn en plante med en historie - det var en av de plantene brakt tilbake av Lewis og Clark fra sine undersøkelser i ny USA territorium.

En eviggrønn busk med en moden høyde på mellom 5 og 6 meter, vokser det vilt fra British Columbia gjennom nordlige California; som sådan, er det godt vant til forvitring kalde, snødekte vintre. Teknisk sett ikke medlem av kristtorn familien, det blir navnet sitt fra sine kristtorn-lignende blader, omkranset med piggete tenner. Bladene er grønne i sommer og rødbrun i vinter. Drue delen av navnet kommer fra blå bær som modnes i sommer etter de gule blomstene som vises i slutten av vinteren og tidlig på våren.

En hardfør plante, gjør det godt som bunndekke - spesielt vurderer det er sykdom og pest-free.

Hydrangea


Hortensia er en populær plante som blomstrer med store, prangende klynger av blomster i en rekke farger. Sone 6 er den kaldeste sonen at de fleste av disse japanske innfødte er klassifisert for. Unntaket er panicle, den mest hardføre av hortensia.

Det finnes en rekke ulike sortene. Blomstene kan være blå-lilla, hvit, rosa og blå. Noen, slik som lacecap, oppnå en moden høyde og bredde på mellom 4 og 6 meter, mens panicle kan modnes til en kuleformede anlegg med en diameter på opp til 15 fot.

Det finnes også en rekke klatring hortensia, med en unik vintreet form. Denne versjonen er sjeldne, men øker i popularitet, som det er egnet til sonene 4 til og med 7, og kan klatre opp til 80 fot.

Påskeliljer


Påskeliljer er sendebud for våren, ofte blant de første blomstene til å blomstre etter den lange, kalde vintre. Det finnes en rekke ulike varianter og tusenvis av forskjellige sorter, er de fleste som er klassifisert for sone 6 - faktisk er det en håndfull varianter som bare kan dyrkes i denne sonen.

Vanligvis plantet i klumper, disse høye, spinkle blomster er vanligvis hvit og / eller gul, men noen varianter har senterkopper som kan være rosa eller oransje. Påskeliljer har en lang blomstringen sesongen; avhengig av sorten og miljø, kan det vare alt fra 2 til 6 måneder.

Påskelilje er også kjent som den Narcissus, og noen ganger - feilaktig - som jonquil.