Hovudside

Hva som forårsaker brune flekker på planter?

by Walther

Hva som forårsaker brune flekker på planter?

Det er forstemmende å se brune flekker, og noen ganger spre seg, på plantene dine. En rekke årsaker eksisterer for disse brune flekker-noen er lett utbedret og andre krever kjemisk hjelp. For å redde ditt anlegg, først finne ut hva som forårsaker brune flekker, som gjør at du kan bestemme riktig behandling.

Sopp


Ulike sopp kan føre til brune flekker på plantene. Flekkene kan vises på toppen eller bunnen av bladene. Utseendet av stedene, kan variere, avhengig av hvilken type av sopp som angriper planten, fra små flekker til større områder av bladet involvering. Avgjøre hvilke sopp som forårsaker brune flekker, som ulike fungicider jobbe på målrettede sopp. Inntil planten behandles, unngå håndtering av anlegget, da dette kan spre soppen og forårsake ytterligere skade på planten. Fordi så mange typer sopp finnes, er det beste løpet av handlingen til å ta en berørt blad til en hage butikk og har en ekspert anbefaler behandling.

Insekter


Noen av de insekter som forårsaker brune flekker på planter er synlige, mens andre ikke er det. Insekter som forårsaker brune flekker inkluderer trips, midd, blad melete bugs, whiteflies, bladlus, skala og nematoder. De fleste plante insekter kan elimineres med insektmidler. Planter med nematoder krever enten profesjonell insektmiddel behandling eller deponering av anlegget.

Bakterier


Bakteriell blad sykdom på planter og bakteriell blad spot kan både føre til brune flekker på bladene. Å behandle bakterielle plante infeksjoner, avskåret de berørte områdene av anlegget. Sterilisere klipperen mellom kutt for å unngå å spre bakterier på sunn plantevevet. Fjern kuttet plantemateriale fra området.

Miljøfaktorer


Flere miljøfaktorer kan føre til brune flekker på bladene, og de fleste er lett korrigeres. Sollys eksponering, pH ubalanse, ernæringsmessige mangler, over-gjødsling og kaldt vann kan alle føre til brune flekker på bladene. Korrigere eventuelle pH og ernæringsmessige problemer, eller re-pot anlegget i frisk jord. Sjekk retningslinjene omsorg for anlegget og sørge for at det ikke får mer sollys enn det som er anbefalt. Vanne plantene dine med romtemperatur vann for å unngå brune flekker forårsaket av kontakt med kaldt vann, både når vanning av jorda og når blad vanning.