Hovudside

Semi-Gloss Paint vs. Latex

by Walther

Semi-Gloss Paint vs. Latex

Mens halvblank maling er definert ved mengden av glans en maling av denne type har, blir lateksmaling kategorisert etter hovedbestanddelen - som kan være en naturlig eller syntetisk lateks. Semi-gloss latex maling er faktisk ganske typisk for bruk på innvendige vegger fordi den tørker raskt, er enkel å rengjøre, og gjør overflaten fargene lysere uten å utheve flekker og ujevnheter.

Semi-gloss


Semi-gloss er en vanlig type overflate som brukes for innvendig og utvendig maling. Det er også referert til som eggeskall, fløyel eller satin, avhengig av den subtile forskjeller i finish. En semi-gloss reflekterer mer lys enn en flat, matt maling, men er ikke så skinnende som en høyglanset finish. Siden de tåler fuktighet godt, de er ofte funnet i sterkt trafikkerte områder som kjøkken og barnas soverom. Halvblank maling kan være laget av latex, andre vannbaserte stoffer eller olje.

Latex


Latex-primere og malinger er vannløselige og er tradisjonelt laget med en base som inneholder selve lateks. Imidlertid kan begrepet "latex" også gjelde for en kunstig blanding. Latex gjør disse malinger enklere å rengjøre og raskere å tørke, med mindre rot involvert under påføring. Latex er vanlig på innvendige og utvendige flater.

Andre lakkfarger


En rekke alternativer til en semi-gloss finish tilbudet ulike kvaliteter til en overflate endelige farge og tekstur. En flat maling avgir ingen glans, absorberende farge og gjør det mørkere. Denne type finish fungerer godt for å skjule vegger, gammelt treverk og andre overflater med blotches, blemmer og uregelmessigheter. Høyglans maling, også kalt emaljer, gir en tøff, vannavstøtende finish og er svært enkel å rengjøre. Fordi dette er ferdig fremhever urenheter og ujevnheter, men er dens typiske bruken begrenset til å trimme, vinduskarmer og dører i høy bruk rom.

Andre Paint Typer


Akryl eller syntetiske vannbasert maling inneholder ikke lateks men etterligne sine kvaliteter. Malinger som er merket "olje" kan også inneholde en alternativ syntetisk alkyd. Noen primere kommer i en alkohol base for å dekke og forsegle områder med vann flekker, knuter og andre flekker eller urenheter som ellers ville vise gjennom andre typer maling.