Hovudside

Slik reparerer en Rotted Sill Plate & Studs

by Walther

Slik reparerer en Rotted Sill Plate & Studs

Rot er den største fienden av en trestruktur integritet. Når tre dørterskler eller pigger råte, er styrken i ditt hjem struktur kompromittert. For å unngå skaden sprer seg til andre områder, for eksempel et gulv siger, vegg tilting eller taket sprekker, må du erstatte den råtnet karmen og studs så snart som mulig. For denne opplæringen, vil vi dekke erstatte en seks fot delen av karmen plate og ett 2X4 stud. Teknikken krever ikke mye kompetanse, men definitivt noen albue fett.

Bruksanvisning


•  Lay plastfolie på gulvet der du skal jobbe for å beskytte gulvet og samle rusk. Hvis veggen ikke er eksponert, kan du bruke gips håndsag for å lage et lite hull i gips eller gips hvor reparasjonen må gjøres. Trekk bort en del av gips eller gips med brekkjern. Ligger ledninger og avløp i veggen området du skal jobbe i og gjøre oppmerksom på dem. Bruk bajonettsag, brekkjern og hammer for å fjerne resten av gips fra området, unngå disse strukturene.

•  Mål 6-fots område av karmen plate som er fjernet og merke den.

•  Nail stål stropping stykker som strekker seg ned fra toppen veggplate til hver stud i avsnittet blir reist som ikke blir erstattet. Sett en spiker i topplaten, og en eller to negler i stud. Dette vil holde stenderne er festet til veggplaten som veggen løftes.

•  Sett hydraulisk jekk på gulvet ved siden av der karmen og pigger må byttes. Hvis du har en lang expanse av veggen, bruke en justerbar kolonne hver 8 fot. Skyv et stykke skrap 2-av-4 under jack å bidra til å fordele vekten. Dette er for en betong eller standard gulvet. For en skitt overflate bruke et større tre base for å holde forsamlingen fra å grave i.

•  Plasser en justerbar kolonne på jekken, og en 4 tommers metallstøtteplate på toppen av kolonnen. Høyde kolonnen justere for å passe det inne i veggen området der du skal jobbe. Top kolonnen under toppveggen plate skyv. Opp kolonnen justeres slik at den sitter godt. Forlate jack og bunnen av kolonnen på gulvet like ved bunnen terskel plate du må erstattes.

•  Plasser en annen kolonne på motsatt side av stud blir erstattet, på en liten trekloss på gulvet akkurat som du gjorde jack. Gi deg selv rom for å jobbe mellom kolonnene, så la to meter eller så av avstanden mellom søylen og stud. Skyv toppen kolonnen opp under toppkarmen plate og justere det for en tettsittende passform.

•  Begynn å løfte jack sakte, in 1/4-tommers trinn. Veksle mellom å jekke og justere kolonnen uten jekk for å holde det tett på den øvre platen. Løft veggen litt, sjekke alt for stabilitet, deretter justere den oppjekkbare annen 1/4-tommers, og følg med den justerbare kolonne. Gjør dette til du har reist veggen høy nok til å ha klaring til å fjerne den råtnet terskel plate, minst en tomme.

•  Cut gjennom negler som holder piggene til karmen plate i området vil det bli fjernet med en bajonettsag. Avhengig av stillingen av råtnet området, kan det være tre eller fire stendere. Sørg for å ha på vernebriller når du skjærer. Kutt den delen av karmen plate som må fjernes med sagen. Finne noen bolter du ser holder karmen plate på plass, og kutte karmen plate på hver side av dem hvis veden er ikke råtnet nok til å trekke ut uten å klippe den.

•  Lirk karmen plate ut forsiktig med hammeren. Bruk sagen til å kutte av noen bolter som stikker ut fra konkret fotfeste under karmen plate.

•  Bruk vakuum for å rydde opp i eventuelle så støv, rusk, og tre partikler fra råtnet tre.

•  Place vinklede braketter på undersiden av hver 2-av-4 tapp som ikke blir erstattet. Skyve dem på plass på stud, men ikke sikre dem ennå.

•  Skyv den nye stykke terskel plate på plass, og sjekk om for nivå. Du kan bruke komposittfiber shims for å justere den om nødvendig.

•  Drill gjennom karmen plate med 3/8-tommers mur bit, og ned i betongen under. Still de nye 3/8 tommers bolter på plass, men ikke stram ennå.

•  Slide bunnen av 2-av-4 tappen som skal skiftes ut fra bunnen, og ved hjelp av hammeren, slå spiker ut fra toppen å holde den mot den øverste plate.

•  Legg inn en vinklet brakett over hver ende av den nye 2-by-4 stud, og skyv den på plass i veggen der den gamle stud var plassert. Sjekk det for nivå.

•  Nail tappen på plass på topplaten, holde den i lodd.

•  Begynn å senke veggen sakte i 1/4-tommers trinn, akkurat som veggen ble hevet. Juster den andre kolonne som før sammen med jekken kolonnen. Sjekk stud du byttet for nivå hver så ofte under senking for å sørge for at den holder seg på plass.

•  Slipp jack og kolonner når stud og veggen rundt er igjen hviler på karmen plate. Stram til bolter som holder terskel til stiftelsen. Bruk standard spiker til å feste brakettene på bunnen av alle piggene til karmen plate, sjekke dem for nivå før sikring.

•  Bytt gips ark i den reparerte delen, klippe dem til å passe om nødvendig ved å score med et verktøy kniv og snapping av det overskytende med en rett kant, slik som ved utkanten av nivået. Skru dem på plass med standard gips skruer, ved hjelp av drill og en Phillips bit.

•  Fyll gips skjøtene med sparkelmasse ved hjelp av sparkel, glatter den ut så mye som mulig. Dekker også skruehodene med sparkelmasse. La det tørke. Legg til et ekstra lag til sømmene, og bruke en stripe av gips søm springen eller mesh, og strøk det med sparkelmasse. La det tørke. Sand og glatt å fullføre.