Hovudside

Når Are Blåbær Klar til å velge?

by Walther

Lære å dyrke frukt og grønnsaker hjemme kan betale enorme utbytte. Unngå problematiske sprøytemidler og kjemikalier som brukes i kommersiell frukt landbruk, sikre friskhet av hva som kommer til bordet ditt ved å dyrke og høste din egen mat, vanligvis en mye mer kostnadseffektiv virksomhet enn bare å kjøpe mat fra en matbutikk. Uten tvil den viktigste ferdigheten å mestre når voksende din egen mat, er å vite når og hvordan du skal plukke bær når de har nådd ideell modenhet.

Ansvarsfraskrivelse


Den nøyaktige tidsvindu der et bær er moden og klar til å høstes er svært avhengig av jord og atmosfæriske og klimaforhold i området wherre bærene blir dyrket. Dermed er det svært vanskelig å gi nøyaktige instruksjoner om hvordan og når man skal plukke blåbær. Det beste alternativet er alltid å konsultere en lokal landbruksekspert, spesielt en med erfaring i voksende ville bær, som til den ideelle tiden å plukke dine blåbær.

Tegn på modenhet


Blåbær slår en dyp blå farge og vokse til den størrelsen du vil se dem i en matbutikk når de er modne og klare til å høstes. De vises lubben og full med ingen spor av rødt. Legg merke til at ulike klynger modnes på ulike priser, så ikke bli skremt hvis ikke alle de blåbær nå modenhet samtidig.

Når og hvordan du velger


Som nevnt, kan blåbær trekkes vekk fra de sektorene som milde press fra hånden når de er helt modne. Fjern alle blader, stengler, og andre vekster fra bær. For å teste modenhet av blåbær klyngen, forsiktig napp på en av bær for å se om det lett løsner. Noen dyrkere foretrekker å forlate blåbær på vintreet for et par dager å utvikle smaken.

Omsorg for plukket bær


Fjern alle overflødige blader, stengler, og grøntområder fra bær og lagre dem i en liten, porøs beholder. Hvis de skal brukes på den samme dag som de har blitt valgt, kan bær holdes ved romtemperatur. Lagring av blåbær i kjøleskapet forlenger livet til 10 til 14 dager. Du kan også fryse blåbær og tine dem når du er klar for bruk. Unngå å vaske bærene før like før du spiser dem å opprettholde sin konsistens.