Hovudside

Mine Calla Lily bladene er å snu Gul

by Walther

Mine Calla Lily bladene er å snu Gul

Calla liljer omfatter flere arter, underarter og sorter i slekten Zantedeschia, de fleste som var opprinnelig hører hjemme i Sør-Afrika. Lilje er vellykket i andre deler av verden, og dens spredning kan noe tilskrives attraktivitet sine store ensomme blomster og sin enkle omsorg. Men Calla lilje kan være plaget med en rekke problemer som fører til bladene å gulne, som er symptomatisk for et større problem.

Pest Problemer med Calla Lily Løv


Calla liljer er en matkilde for mange skadedyr. Suger skadedyr som thrips, bladlus og edderkopp midd strømmen av lilje sap funnet i bladene og føre dem til gul. Skadedyr også produsere et biprodukt som kalles honningdugg som tiltrekker seg maur og oppfordrer støping. Tygge insekter som rammer callas omfatter ulike sommerfugllarver og gresshopper. Tung fôring av skadedyr av noe slag som vil føre til ikke bare gulning, men også svart og / eller brune klatter, hull og visner av lilje blader.

Miljøspørsmål med Calla Lily Løv


Ganske mange miljøspørsmål vil føre Calla lilje later til gul. Ved mangelfull i magnesium eller jern, vil det være en gulning av bladene som er kjent som klorose. Noen ganger går vilje gul på grunn av et overskudd av vann, som Calla trenger lilje mye fuktighet, men ikke gjør det bra i dårlig drenert jord. Omvendt, lilje blader vil gul og wilt hvis det ikke er nok vann.

Soppsykdom Problemer med Calla Lily Løv


Calla liljer kan være plaget med mange typer sopp sykdom som kan infisere bladene. Eksempler er anthranose, blad sykdom på planter, og pulveraktig mugg. Meldogg primære symptom er et hvitt belegg over bladet overflaten, mens blad sykdom på planter og anthranose symptomene vises som svarte og brune flekker på blad. Root råtner er også et problem, med verticillium wilt og Amarilla råte være de mest vanlige typene. Den gule rot blir observert av den hvite matting av soppvekst som vises på bunnen av spindelen og røtter. Verticillium wilt er dokumentert av gule blader og alvorlig visner av stammen.

Forebygging og behandling


Behandle angrep av skadedyr med insekt spray. Men for å hindre skadedyr fra forårsaker problemer i første omgang, introdusere rov insekter som rov midd. For magnesium eller jern mangler, behandle jorda med den aktuelle kommersielle chelated produkt. Sørg for at du gir den lilje riktig mengde vann. Jordsmonnet medium bør være fuktig, ikke våt eller tørr bein. Hvis jorda er for våt, bytte til en bedre drenering gryte og tilsett sand til potting mix. Hvis den er for tørr, vann oftere. Sopp saker kan både behandles og forebygges med regelmessig bruk av en soppdrepende middel. Ikke plante i jord som har hatt problemer med rot råtne sopp tidligere.