Hovudside

Hjemmelaget Tre & Plant Mat

by Walther

Hjemmelaget Tre & Plant Mat

Ifølge Seedland Inc., et frø selskap lokalisert i Florida, gartnere på jakt etter de sunneste og smarteste planter og trær må legge plante mat til sine planting prosedyrer. De fleste hagesentre og planteskoler selge spesialiserte plante mat, men disse produktene kan bli svært kostbart, spesielt hvis du mater en stor hage. For en mer rimelig tilnærming, bør du vurdere å lage din egen hjemmelaget tre og plante mat.

Bruksanvisning


•  Fyll stor beholder med en gallon av romtemperatur destillert vann. Bland i 1 ts. Epsom salter og rør godt med en ren tre matlaging redskap for å løse opp salter. Epsom salter legge magnesium til planter som kan fremme styrke og vekst.

•  Tilsett 1 ts. av nitrat (også kalt kaliumnitrat), 1 ts. bakepulver og ½ ts. av ammoniakk til blandingen. Rør blandingen godt til alle ingrediensene har oppløst og blandet sammen. Disse andre bestanddeler legge kalium og nitrogen. Ammoniakk og natron kan også bidra til å redusere surhetsgraden i jorda.

•  Vann plantene dine og trær med denne blandingen hver 4-6 uker; søknad tid kan variere avhengig av helsen til plantene dine. Legg denne blandingen til jord før det er fuktig, men ikke bløtlegging. Ikke bruk dette oftere enn fire uker, som for mye nitrogen eller kalium (eller for mye alkalitet i jorda) kan skade planter.

Tips og advarsler


  • Hvis du bare ønsker å gi mer næring til plantene dine når vanning, fortynne 1 ts. Epsom salter i en gallon av destillert vann og bruke dette til å vanne plantene dine.
  • Profesjonelle planteføde inneholder presise blandinger av nitrogen og andre kjemikalier som planter og trær trenger. Hjemmelaget plante mat vil ikke nødvendigvis erstatte profesjonelt gjort matplanter.