Hovudside

Instruksjoner for en Woven Hage Obelisk

by Walther

Instruksjoner for en Woven Hage Obelisk

Du kan lage din egen willow garden obelisk og legge sjarm til hagen din. Du kan bruke den til å støtte squash, pole bønner eller blomstrende vinranker. Å gjøre en er enkel - det gir et rustikt utseende og kostnadene er mye lavere enn en formell avfyring stripe struktur.

Materialer


Veving en utendørs landskapsstruktur kan være ferdig med kvister, eller selje eller bambus. Willow, når nyklipt, kan veves inn i obelisker, lysthus og en rekke strukturer før det tørker ut. Willow er rimelig og tar svært lite vedlikehold. Bambus er veldig sterk og varer lenge. Andre trestolper liggende rundt hagen din eller ryddet vekk fra en nærliggende park etter en vind storm kan vare i flere år. Bambus er stiv og derfor ikke kan ha en avrundet topp på samme måte et piletre obelisk kan når den er laget med stengene er grønne.

Du må også materialer for å holde polene og forme strukturen. Her har du et bredt utvalg - fra siv og gress til lær, wire, hyssing, selje stenger eller bark strimler. Bestemme hvilke materialer du lett har råd til og vil være lett å jobbe med. Hvis du planlegger å vokse ting på dem, unngå metaller som vil få veldig varmt i solen og brenne planter som berører dem.

Metode


I hovedsak vil du være å bygge et telt-type struktur. Du vil ønske å samle seks til 10 poler sammen, ha dem røre på toppen og deretter spre seg ut til en 1- til 3-fots diameter nederst. Det er mest fornuftig å binde topper sammen før du sprer ut de nedre endene av polene og veve snor rundt polene for å holde dem fra hverandre.

En annen metode er å anbringe polene rundt kanten av en gryte fylt med plantejord og deretter binde dem sammen i toppen. Potten metoden ville holde bunnen ender mer saker, noe som ville gjøre veving en enklere prosess.

Etter toppen er sluttet, bruke hva materialet du har valgt å begynne veving. Slippe ned en fot eller to fra toppen og gå inn og ut, over og under stengene for en bredde på to til fire inches, uansett utseende appellerer til deg. Du kan velge å legge til et annet band å veve en fot eller to lenger ned.