Hovudside

Hvordan forberede jorden for planting Jordbær

by Walther

Hvordan forberede jorden for planting Jordbær

Jordbær er en av de mest populære fruktene dyrkes av hjem gartnere, ifølge University of Illinois. Hardy, velsmakende og rik på vitamin C, trenger jordbærplanter ikke krever mye plass og vil vokse med et minimum av omsorg. I tillegg har de fleste varianter er produktive jordbærprodusenter og vil levere din familie med en jevn strøm av frukt hele sommeren. En ting disse plantene krever å vokse godt er en sunn start, og det betyr at riktig å forberede jord for å plante jordbær.

Bruksanvisning


•  Velg et sted som er utsatt for en hel dag er verdt av solen og har svært godt drenerende jord. Altfor våt jord kan føre til soppsykdommer i jordbær, noe som er grunnen til at mange jordbær er plantet i hevet senger eller i containere.

•  Test jorda i minst fire måneder før planting. Jordbær vokser best i jord med en pH-nivå på mellom 5.5 til 6.5, ifølge North Carolina State University. Endre jord med kalk om nødvendig for å heve pH-tall. For å senke pH-verdier, arbeide organisk gjødsel i jorda.

•  Plant jordbær i løpet av våren, når bakken er myk nok til å bli jobbet, men ikke våt. Hvis bakken er våt, vente noen dager før det er helt tørt.

•  Arbeids balansert (10-10-10) gjødsel 8 inches i jorden før planting. Bruk £ 1 per hver 100 kvadratmeter med planting området.

Tips og advarsler


  • Anlegget på en overskyet dag, og plassere plantene i jorda slik at jorda dekker bare røttene, men dekker ikke kronen av anlegget.