Hovudside

Best Shade Trees for Zones 5 & 6

by Walther

Best Shade Trees for Zones 5 & 6

Velge en skygge treet er ikke en beslutning om å bli gjort lett, siden de fleste skygge trær krever tid til å vokse, og vil være en del av landskapet i flere tiår framover. Ifølge USDA Plant hardførhet Zone kart, trær i sone 5 og 6 må tolerere årlige gjennomsnittlige lows på -20 til 0 grader Fahrenheit. Når plante trær i disse regionene, er det viktig å velge de hardfør nok til å gjøre det gjennom vinteren og attraktive nok til å bli en velkommen del av landskapet.

Freeman Maple


Freeman lønn er et lite vedlikehold hybrid av røde og sølv Maples som fanger opp det beste av både trær. En raskt voksende treet, har Freeman lønn den lyse-rød høstfarger som rød lønn er kjent for, og det er en hardfør tre som kan tolerere en rekke grunnforhold, kalde vintertemperaturer og vind, mye som sølv lønn. Med en full høyde på 40 til 60 fot og en spredning på 20 til 40, Freeman lønn er så godt egnet til verft som det er å være en gate treet. Det gjør det bra i full sol og er tolerant for forurensning av et bymiljø. Det finnes flere sorter, inkludert Marmo, som har purpur og rødbrun høst løvverk, og feiringen, som blir gul og rød i høst.

Kinesiske Elm


Den kinesiske alm er opprinnelig fra Kina, Japan og Korea, og er en av de beste skygge og gatetrær av alm familien. Med en overkommelig maksimal høyde på 40 til 50 fot og blader som holder på treet lenge etter de andre trær har falt, er den kinesiske alm et utmerket alternativ til andre alm. Det er mer sykdoms- og skadedyrsikre enn den amerikanske alm, og med sine sterke grener, ikke så delikat som den sibirske alm. Det er en raskt voksende treet, med elliptiske grønne blader og grå, oransje, brunt og grønt spraglete bark som skreller av i flak og gjør treet en interessant visuell brikke selv i de golde vintermånedene. Høstfarger er rødt eller lilla. Selv ikke spesielt tørke-tolerant, kan det lett tåle de kalde vintrene i soner 5 og 6 med lite eller ingen vedlikehold.

English Oak


Den engelske eik er en europeisk innfødte som var uvurderlig i sitt opprinnelige land som en kilde til tre for seiling og krigsskip. Sin massive størrelse på opp til 140 meter høye gjør det perfekt for store landskap, og sin lange levetid på opptil 700 år gjør det til en ideell aksent for koloni eller europeiske hager. Dette saktevoksende tre er stadig lykkes bare i sone 5 og 6. foretrakk full sol, har den holdt seg delvis til den europeiske klima den kom fra; det trenger ikke gjøre det bra i konstant varme eller konstant kulde. Det er tolerant for et antall jordtyper. Bladene er grønne i sommer og blir brune i høst, er igjen på treet lenge etter de andre trær har falt. Eik blomster blomstrer tidlig på våren, så eikenøtter ankommer. Det finnes en rekke av kultivarer, inkludert Nigra, som har unike lilla løvverk.