Hovudside

Hvordan samle frø fra Zucchini Squash

by Walther

Spare frø for neste års hage er en gammel tradisjon og god hagearbeid praksis. Ved å lagre frø fra dine beste plantene, vil du være å sikre god smak zucchini for det påfølgende året. Samle frø er en enkel prosess som selv amatør gartnere kan lære.

Bruksanvisning


Innsamling og Tørking Zucchini Seeds


•  Velg en zucchini squash for frø samling fra en plante som har gitt gode, smaksrike frukter. Unngå bitre frukter, til de helt fra slutten av innhøstingen eller frukt fra planter som ikke vises være helt frisk.

•  Cut åpne zucchini og bruk en skje til å skrape frøene i en bolle. Vask om nødvendig, men ikke suge frøene. Fjern eventuelle frø som ikke ser ut til å være i god stand.

•  Tørk frøene naturlig, ved å spre dem på tørkepapir, på et tørt sted, unngå kontakt med fuktighet eller sterk varme. Det vil ta alt fra noen dager til noen uker for frøene å tørke helt.

•  Når tørket, lagre frøene i papirposer eller konvolutter på et kjølig og tørt sted. De bør holde for et par år hvis ikke utsettes for noen form for fuktighet.

Tips og advarsler


  • Unngå å lagre frø fra hybrid sortar, for eksempel F1 varianter, som frøene vil tendere til å produsere dårligere kvalitet planter neste år; også unngå kryss-bestøves planter. I stedet velger åpne bestøves varianter, for eksempel arvestykke squash planter, for de beste resultatene.