Hovudside

Hvordan å beskjære en Golden Chain

by Walther

Den gylne kjeden treet, kjent botanisk som Gullregn, er en slekt av løvfellende blomstrende trær i ertefamilien av planter. Oppkalt etter sin dingler 6- til 10-tommers-lange panicles av gylne blomster, vokser gullkjede tre i US Department of Agriculture soner 5 til 7, hvor det tåler ekstrem kulde eller varme godt. Gylne kjeder vokse omtrent 12 til 30 meter i høyden med en noe søyle baldakin som sjelden sprer utover 9 til 12 fot. Deres beskjæring krav er begrenset i hovedsak til lys estetisk utforming og fjerning av døde eller skadede grener.

Bruksanvisning


•  Skjær ned på gullkjede treet etter blomstringen er ferdig, fra sensommeren til tidlig vinter. Klipp av myke grønne skudd og små greiner etter 1/2 tommer i diameter med beskjæring; bruke en fin-tann beskjæring sag på tre som er noe større for å unngå å rive av barken eller kambiumet under. Fjern ikke mer enn en tredjedel av treets friskt treverk i noen beskjæring økt.

•  Inspiser treet hvert år for døde, syke, sprukne eller slip grener. Fjern noen av disse som du finner. Bryte dem ned til den overordnede gren, eller 1/4 tomme over en sunn filialens anspore joint eller bladnode.

•  Shape omkretsen av den gylne kjeden treet baldakin, hvis ønskelig, for å forkorte avdelings tips eller skape en mer symmetrisk utseende. Beskjære tilbake terminal tuppen av greinene som ønsket. Følge den naturlige form av treet så mye som mulig for å opprettholde en profesjonell og estetisk tiltalende resultat.

•  Hev nedre skjørt av kalesjen for å fremheve den standard treet form eller fjerne nederste greinene som er døde eller skadet. Skjær av de uønskede grener eller underekstremitetene flush med trestammen, like utenfor den litt hovne gren krage. Vær forsiktig så du ikke skjærer inn i trestammen bare utover det denne krage området.