Hovudside

Fordelene av planter 'Grønn farge

by Walther

Fordelene av planter 'Grønn farge

At planter har en tendens til å være grønn er lett observerbar fra verden rundt deg. Mens de fleste mennesker aldri slutter å tenke på hvorfor det er, det faktum at så mange arter har opprettholdt grønn farge på tvers av millioner av år med evolusjon tyder på at grønne planter har en fordel over planter av andre farger. Plantenes grønn farge påvirker hvordan de produserer energi for seg selv, noe som har betydning for planeten.

Fotosyntese


Plantenes grønn farge kommer fra et pigment som kalles klorofyll som er ansvarlig for å absorbere lys bølgelengder under en prosess som kalles fotosyntesen. Under fotosyntesen, plantene absorberer lys og, gjennom en kompleks kjemisk reaksjon, konvertere energi fra lys til kjemisk energi eller sukker. Klorofyll - den primære pigment involvert i fotosyntese - absorberer alle lyse farger unntatt grønn. Den reflekterer grønt lys, noe som gir plantene deres grønn farge.

Energieffektivitet


Avvise grønt lys er til plantens fordel. Av alle farger av lys, grønne bølgelengder er minst effektiv på å generere elektroner, et nødvendig skritt i fotosyntese reaksjon. Grønne bølgelengder, og derfor føre til langt mindre fotosyntese å oppstå enn de fleste andre lyse farger. Ved å avvise grønne bølgelengder - og dermed forårsaker den grønne utseende - planter få mest mulig effektiv bruk av lys energi de får som de makt fotosyntese.

Implikasjoner for Plants


Planter utlede en betydelig nytte av å være effektiv ved fotosyntese. I motsetning til de fleste organismer, trenger de ikke å konsumere mat til energi. Hvis plantene har tilgang til en lyskilde, kan de produsere energi for seg selv. Den grønne fargen på planter hjelper plantene å få mest mulig energi ut av lyset som de mottar, noe som igjen driver sin vekst og andre livsprosesser, inkludert reproduksjon som opprettholder sine arter.

Implikasjoner for Earth


Mer enn bare planter dra nytte av denne muligheten til å syntetisere kjemisk energi fra lysenergi. Jordens næringsnett er strukturert med planter på basen. Gjennom planter, blir energi fra solen som de fleste organismer ikke kunne bruke på egenhånd tilgjengelig som en kontinuerlig fornybar matkilde. Organismer som forbruker planter, samt organismer på høyere nivå som forbruker planteetende organismer, er avhengig av anlegg for deres overlevelse. En tilsynelatende ubetydelige detaljer som fargen på bladene viser plantenes makt til å øke sin produktivitet, noe som gjør mer mat kilder tilgjengelig for organismer fôring høyere i næringskjeden.