Hovudside

Hvordan Grow Cranberry Hibiscus

by Walther

Cranberry hibiscus (Hibiscus acetosella) er ikke bare slående, men det er spiselig. Dens dyp burgunder, lønn formede blader og delikat rosa høst blomster gjør det en standout plante i enhver hage. Lett å dyrke fra frø, er tranebær hibiscus en flerårig i varmere klima. Det er også enkelt å overvintre innendørs i kaldere klima eller dyrkes som en årlig. Dens terte-flavored bladene er velsmakende i salater og dens blomster brukes til å lage en drink. For å gjøre det enda mer ønskelig, er dette anlegget insekt og nematode motstandsdyktig. Dens eneste uønsket kjennetegn er at det kan bli en plage hvis frø er igjen å spre seg på egen hånd, men litt beskjæring før frøbelgene åpne kan holde den i grensene.

Bruksanvisning


•  Sug tranebær hibiscus frø over natten før såing. Fjern og kast eventuelle ikke-levedyktige frø som flyter på toppen. Drenere de rester frø på et papirhåndkle.

•  Velg en planting sted i fullt solen. Jobbe seks inches av kompost inn på topp 12 inches av jord med en rorkult eller snu gaffel og rake glatt med en hage rake.

•  Sow frø på toppen av bakken 4 inches fra hverandre. Skyv frøene i bakken med fingeren til en dybde på ca 1/4 tommer.

•  Vann området lett daglig til frøene spire og har to ekte blader. Vann to ganger i uken frem til plantene er 6 inches høy. Vann en gang i uken deretter, om det ikke er en tomme av regn. Tynne planter til 12 inches fra hverandre når de er 2 inches høy.

•  Gjødsle fire ukers gamle planter med en allsidig granulat eller flytende gjødsel. Gjødsle en gang i måneden etterpå. Tilsett 3 inches eller organisk mulch rundt plantene når de når 9 til 12 inches i høyden.

•  Klem toppen ut av plantene når de når 6 inches i høyden for å oppmuntre forgrening. Fortsett å klype grener som trengs for å produsere den bushiness du ønsker. Unpinched grener kan bli rotete og lite attraktiv. Clip frøbelgene off når de tørker, men før de åpner, for å hindre invasivitet.

•  Klipp din tranebær hibiscus planter tilbake til bakken i høst i tempererte klima. Dekk med 6 inches av lys mulch, for eksempel furu halm, for vinteren beskyttelse. Ta av mulch i høst når all fare for frost er over. Begynne å gjødsle plantene dine når de er 6 inches høy.

Tips og advarsler


  • Hvis du bare har plass til én tranebær hibiscus, anlegg 12 frø i en 6-tommers-torget området. Dette skaper en øyeblikkelig buskete busk.