Hovudside

Hjemmelaget Organic Rose Food

by Walther

Hjemmelaget Organic Rose Food

Økologisk hagebruk trenger ikke å være kostbare eller vanskelige og hjemmelagde organisk gjødsel trenger ikke å ta dager eller uker å lage. Mange organiske rose gjødsel oppskrifter nytte anlegget og jord. For optimal rose-busk helse i den økologiske hagen, fôr rosebusker med hjemmelaget økologisk rose mat to ganger i vekstsesongen.

Prosessen


Kjøpe pulverisert fisk emulsjon og pulverisert tare (tang) fra en hagearbeid forsyning butikken. Kjøpe Epsom salt, eple cider eddik og melasse fra enhver matbutikk. Pulverformig fisk emulsjon gir nitrogen, fosfor og kalium som kreves for plantevekst. Pulverisert tare gir kalium, mineraler og sporstoffer og hormoner å bistå rosebusker i hamlet opp med sykdom. Tare øker også rose-busk blomstring. Epsom salt gir magnesium, og eddik øker surhetsgraden i jordsmonnet. Roser trenger syre for å hjelpe dem å absorbere mineraler og sporstoffer. Jern, mineraler og sporstoffer og sukker som finnes i melasse gir ekstra energi til rosebusken.

Tidlig på våren, blande opp en gruppe med hjemmelaget økologisk rose mat. Varm 3 kopper vann på komfyren. Det er ikke nødvendig å koke vannet, bare varme det nok slik at de andre bestanddelene av den organiske rose gjødsel lett oppløses. Legg 2 ss. av pulverisert fisk emulsjon, 1 ts. pulverisert tare og 1 ss. Epsom salt til en ren glassbolle. Mål opp og hell 2 ss. eple cider eddik og 2 ss. melasse til bollen. Sakte helle tre kopper varmt vann i bollen. Bland grundig for å fjerne klumper som kan dannes i blandingen. Denne oppskriften gir nok organisk rose mat for 2 til 4 rosebusker. Påfør organisk rose mat til planter og jord i løpet av kvelden for å unngå sunscald på bladene. Grundig vann rosebusker før og etter gjødsling dem. Fôr rosebusker gang igjen i løpet av midten av sommeren.