Hovudside

Miniatyr Crabapple treet

by Walther

Miniatyr crabapple trær er blomstring, fruktbærende, løvskog og det meste brukt til pryd når landskaps plener med mindre plass enn nødvendig for en full-size crabapple treet. Selv om de krever jevnlig vedlikehold, miniatyr crabapple trær er relativt enkle å vokse og ta vare på.

Beliggenhet


Miniatyr crabapple trær er vanligvis dyrket i tempererte områder: sonen mellom Krepsens vendekrets og nord polarsirkelen, og sonen mellom Tropic of Capricorn og sør polarsirkelen. For eksempel, miniatyr crabapple trær vokser i de fleste områder av USA, unntatt i varmere strøk som Golfkysten og Southwest, fordi de ofte fare bedre i kjøligere, mildere klima.

Utseende


Miniatyr crabapple trær sjelden vokse til å overstige 10 meter høye. Et tre blomstrer ett år etter at den er plantet, dekker den med tykke blomster ca 1 til 2 inches store. Blomstene er enten hvitt, rosa, lilla eller rødt. Miniatyr crabapple trær også produsere frukt som er mindre enn to inches i diameter. Frukten er en nyanse av grønt, gult eller rødt, avhengig av variasjon av crabapple. Frukten er ikke normalt konsumeres av mennesker, unntatt som en gelé, men det er ofte spist av fugler.

Bruksområder


Fordi miniatyr crabapple trær ikke produserer spiselig frukt, de er tradisjonelt brukt av estetiske grunner i en hage eller plen. På grunn av sin korte vekst, trenger miniatyr crabapple trær ikke gi mye skygge og ikke tar mye plass i et landskap.

Omsorg


Miniatyr crabapple trær krever næringsrik jord som drenerer godt og sjenerøs eksponering for solen. De ha stor nytte av sporadisk bioklipp. Beskjæring de lavere grener av yngre trær er også nødvendig, men bare i treet første eller andre året. Beskjæring bør skje tidlig i vinter, og det bidrar til å bygge styrken av treet ved å fjerne svakere grener. Miniatyr crabapple trær ikke krever jevnlig vanning med mindre en tørke eller en utvidet tørr spell oppstår.

Varianter


Det finnes flere forskjellige typer av miniatyr crabapple trær med variasjoner i størrelse og blomster farge. Den Camzam variasjon vokser til å være rundt 10 meter høy og har rosa blomster med burgunder frukter. Sargent variasjon vokser til å være rundt åtte meter høy og har hvite blomster og små, mørke-røde frukter.