Hovudside

Hvit sopp på Shamel asketrær

by Walther

Shamel asketrær med hvite vekster som stikker ut fra treets stamme indikerer noen form for sopp er til stede. Men det er mer enn én type av sopp som kan produsere en hvitfarget vekst på dette bestemte data. De hvite sopptypene varierer litt i utseende og forekommer på forskjellige stadier i sykdomsprosessen, ifølge University of California.

Shamel Ask


Den Shamel asketreet er unik: Det kan være en semi-løvtrær eller en eviggrønn, avhengig av hvor det er plantet. Den Shamel asketreet må plantes et sted med et varmt klima for å bli en eviggrønn; for en semi-løvtrær, kaldere klima steder er nødvendig. Dette treet produserer oliven og er utsatt for Texas rot råtne samt flere typer hvite sopp.

Hvit sopp Typer


Den Shamel ask kan påvirkes av ulike hvit sopp, inkludert kunstnerens conk, svovel sopp, østerssopp, felles split gill, kalkun hale og hårete kalkun hale, ifølge University of California. Disse vekster vanligvis indikerer et problem eller tilstand i Shamel asketreet.

Tidsramme


De hvite sopp som kan vokse på Shamel asketrær har ulike tidsrammer for forekomst. Noen hvite sopp oppstå etter et regn i høst eller vinter. Noen synes årlig, rett etter det skiftende sesongens regn starter. Andre er flerårig, som kommer tilbake år etter år og legge nye lag av sopp på toppen av den siste til treet til slutt dør.

Spesifikasjoner


Kunstnerens conk påvirker Shamel ask gjennom et sår i treet bagasjerommet. Denne sopp har halvsirkelformede brune conks, med hvite nedre deler som er 2 til 30 inches bred og 1 til 8 inches tykke. Denne svovel sopp slår seg ikke hvit i fargen før det har alderen, og det vil vanligvis ikke vises i det hele tatt før omfattende skader på treet allerede eksisterer. Østerssopper hvit sopp produserer flat-capped hvit sopp og utvikler seg gjennom et åpent tre såret også.

Hvit sopp forårsaket av vanlig split gill, derimot, er et resultat av varme, tørke eller solbrenthet og funksjoner gruppert fruiting organer som er hårete og hvit og mellom 1 til 4 inches i bredden. Både kalkun hale og den hårete kalkun hale produsere læraktige kropper med tørre, myke overflater arrangert i konsentriske soner på trær stammen, ifølge University of California.

Advarsel


Noen hvite sopp som vises på Shamel asketrær oppstå på grunn av en nylig sår i bagasjerommet, men andre sopp vises kun etter omfattende intern tre skader. I det sistnevnte tilfelle, kan dette gjøre treet en potensiell fare landskap.

Forebygging / løsning


Å ha trær inspisert av en profesjonell er den beste løsningen hvis du er usikker på hvor mye skade den hvite soppen har gjort til Shamel ask generelle helse. En profesjonell tre spesialist kan også bistå med riktig beskjæring av eventuelle syke eller skadde lemmer også, noe som kan bidra til mindre omfattende skadede trær overleve.