Hovudside

Hvordan å fornye Solar Powered vannvarmer

by Walther

Hvordan å fornye Solar Powered vannvarmer

Sol vannvarmere, en miljømessig sensitive måte å varme vann og spare på verktøyet regninger, er også blant de mest kostnadseffektive måter å bruke solenergi i hjemmet ditt. Enhetene er pålitelig og kan varme vann til temperaturer som ligner på konvensjonelle ovner med de rette betingelsene for soleksponering. Solenergi vann varmeovner er også holdbare og krever minimalt med vedlikehold. Følge noen enkle trinn med jevne mellomrom, kan du enkelt holde solenergi varmtvannsberederen fungerer på topp nivå eller rehabilitere en gammel ovn.

Bruksanvisning


•  Fjern eventuelle gjenstander skyggelegging solfangeren. Solfangeren, panelet absorberer sollyset gjennom som din serpentin eller vannrørene går, bør være helt uhindret og vender poenget med maksimal soleksponering til alle tider. På en månedlig eller årlig basis, avhengig av frekvensen av plantevekst, kutte noen grener eller plantevekst shading kollektoren med beskjæring shiffon. Også fjerne eventuelle objekter som blokkerer samleren fra å motta direkte sollys. Sjekk samleren på ulike punkter i dag --- tidlig morgen, middag og ettermiddag --- å sørge for at det ikke er skyggelegging selv når solen er på forskjellige vinkler.

•  Rengjør støv eller skitt samlet seg på overflaten av oppsamleren. Avhengig av mengden støv i ditt område, rengjør overflaten med jevne mellomrom med en våt klut for å fjerne skitt som eventuelt blokkerer sollys.

•  Sjekk den svarte vinduer på solfangeren å kontrollere at den er i god stand. Oppsamleren trenger glatte sorte flater til å absorbere den maksimale mengden av sollys. Hvis du finner dreven sprekker eller falming, male eller reglaze overflaten for å gjenopprette den til sin opprinnelige tilstand og maksimal varme absorpsjon evne. Følg instruksjonene for samleren før du forsøker å male eller glasur overflaten, hvis det er nødvendig.

•  Inspiser rør og pakninger i varmtvannsberederen. Lekker rør kan slippe en betydelig mengde vann og varme, så forsegle alle kanaler og sel jevne mellomrom ved å bruke caulk tetningsmasse rundt lekker leddene. Skjær tuppen av caulk rør i en 45-graders vinkel med en boks cutter og sett slangen inn i pistolen med rørdysen peker bort fra avtrekkeren. Klem caulk på selene. Tillate caulk å kurere.

•  Kontroller at isolasjonen på rørene er i god stand og erstatte isolasjonen eller hele røret hvis det er nødvendig. Ta hensyn til press-release ventil i slangen for å sørge for at de ikke stakk åpen eller lukket.

•  Kontroller at alle tanker er i god stand og at den ikke lekker. Hvis varmtvannstanken lekker, kan du være å miste en betydelig mengde varmt vann. Prøv tetting tanken med kittet eller bytte hele tanken om nødvendig.

•  Kontroller og fylle alle nødvendige tilsetningsstoffer. Hvis du bor i et veldig kaldt område, kan det hende du må med jevne mellomrom legge frostvæske til dine tanker. Tilsvarende, i områder med hardt vann, du kan også ha å legge visse avkalkingsmidler å hindre mineral buildup i rørene. Fylle eller legge til noen av disse væskene som nødvendig, i henhold til brukerhåndboken.

•  Trekk til alle muttere og bolter som holder strukturen sammen med en skiftenøkkel og forsegle kontaktpunktet mellom ovnen og hjemmet ditt (vanligvis taket) med caulk fugemasse.

Tips og advarsler


  • Forebygging er nesten alltid enklere (og billigere) enn større reparasjoner. En vanlig inspeksjonsprogram tilpasset de spesielle behovene til ditt område kan holde solenergi varmtvannsberederen fungerer godt og hindre deg fra å måtte tidkrevende og kostbare reparasjoner.
  • Sørg for at solfanger er vendt mot området av maksimal soleksponering i ditt område. Generelt sett, solfangere skal vende sørover i den nordlige halvkule og nord i den sørlige halvkule.
  • Sirkulerer vann gjennom en solenergi varmeapparatet kan være ekstremt varme. Utvise forsiktighet ved inspeksjon av rør og sørg for å stenge av systemet og tøm den før du bytter ut noen varme vannrør.