Hovudside

Hvordan velge klatreplanter

by Walther

Det er flere grunner til å velge en klatring plante i hagen din eller verksted. En espalier kan brukes til å forbedre og utenfor veggen eller å skaffe seg innsyn fra en neighborâ € ~ s verftet. En herlig arbor løpet inngangen hagen er ren og fødte uten flettet grønne tentakler. Kanskje det viktigste hensynet er plasseringen av lysthus, espalier eller gjerde for å velge klatreplante som vil blomstre. Andre ting å tenke på er din preferanse av blad, blomst og duft samt plantevekstrate.

Bruksanvisning


•  Velg klatring skygge planter. Carolina Moonseed vil tolerere et miljø med sol til delvis skygge. Det blomstrer lyse røde bær i juli til august, og vil klatre til en høyde på 14 meter. Det er en flerårig klatreplante som har et gjennomsnitt på fuktig jord. Klatring hortensia har hjerteformede blader gjør for en svært tiltalende plante selv når den ikke er i blomst. Det kan skryte av Lacy hvite blomster i slutten av juni. Hvis den har støtte fra et tre, kan det vokse til 50 fot. Dette klatring plante vil ta flere år å etablere seg og deretter vekst vil forbedre. Stjerne Jasmine har små, mørke, blanke blader blomstrende duftende blomster om våren og forsommeren. Dette anlegget fungerer godt i en liten plass, mer for ornamental bruk enn som et privatliv barriere. Dette klatring plante kan også være oppført i den duftende kategori.

•  Velg hurtigvoksende klatreplanter. Clematis Montana blomstrer store rosa blomster april til juni, blomstrer i en sol eller delvis skygge plassering. Dette raskt voksende klatring plante kan vokse 16-30 meter i høyde. Honeysuckle har Twining vinstokker med svært duftende blomster og vil tjene som en kolibri og sommerfugl attraktor alle gjennom sommermånedene. Selv om de foretrekker full sol de vil tolerere delvis skygge eller annen gang i løpet av dagen. Honeysuckle er raskt voksende, og bør ikke være plantet for å vokse opp i et tre som det kan kvele den. Virginia Creeper vil gi deg en varm rød og burgunder blader i høstmånedene. Og faktisk, er dette anlegget vanligvis kjøpt for ita € ™ s rik høst løvverk. Dette er en sterk, rask voksende klatrer.

•  Velg duftende klatreplanter. Klatring rose er en plante som gjør dobbel jobb med sin vakre rose duft og vakre fullt roser. Dette er et godt valg for en vegg eller mur som det vil bli dekket i blomster. Det finnes mange varianter som Buff Beauty, Lavender Lassie eller Kathleen som alle er skygge tolerant. Belle of Portugal, Kiftsgate og Lady Bankene er lang sesong bloomers lar deg nyte rosene gjennom til høsten. Wisteria blomstrer store duftende hvite eller blå-lilla hengende blomster. Foruten hyggelig duft blomstrer alene vil gjøre passerer naboer stoppe i deres spor å beundre dem. Hvis du bor i et område hvor vilt liv overflod, ita € ™ s godt å vite at det også er hjort resistente. Dette er en vakker plante som henger fra en hage gate Arbor. Søte erter, med sin delikat duft, er tilgjengelig i en rekke farger. Plukke de blomstrer for innendørs bruk oppmuntrer et større antall av dem til å vokse på klatring plante. De vil vokse til en høyde på seks meter og kan enkelt frø dyrkes.

Tips og advarsler


  • En nordvendt vegg eller espalier vil oppleve bakken jord som er fuktig og mangler solen.
  • En sørvendt vegg eller espalier vil få mye sol så vær sikker på at det også blir nok vann og planten ikke tørker ut.
  • En østvendt vegg eller espalier vil mangle sol og kanskje få noen kalde vinder.
  • En vestvendt vegg eller espalier er det beste valget for klatreplanter.
  • The Virginia Creeperâ € ™ s saft inneholder oksalat krystaller som kan forårsake hudutslett i folk som er sensitive.