Hovudside

Slik installerer en gjerdestolpe i vått vær

by Walther

Slik installerer en gjerdestolpe i vått vær

En gjerdestolpe behov for et betongfundament for maksimal stabilitet. Du tenker kanskje at regnvær forstyrrer gjerdestolpe installasjon ved å hindre betongen fra herding, men faktisk betong herder gjennom hydrering. En kjemisk reaksjon mellom Portland sement, betong bestanddel, og vannet legge som starter herdeprosessen. Helle betong i været som er for varmt og tørt kan faktisk hindre herdeprosessen med mindre betongen er riktig hydrert.

Bruksanvisning


•  Plan for å fullføre prosjektet før været blir for kaldt. Ny betong bør bo ved en temperatur på 50 F eller mer i minst en uke. Som temperaturen synker og nærmer frysing, er hydrering negativt påvirket, noe som hindrer betongen i å få styrke.

•  Vurdere drenering i din posisjon til å avgjøre om en midlertidig vann barrikaden er nødvendig. Hvis ja, bruker tre planker å omgi dine gjerdestolpe baser for å hindre vann fra å forstyrre din betong helle.

•  Dig hull dype nok til å romme en tredjedel av lengden på innlegget. Utvide hullene til tre ganger innlegget diameter. Sikre at veggene av hullene er stabil og fast. Posisjonere hvert gjerdestolpe og hold på plass med en spenne eller assistanse av en hjelper. Linje hvert hull med grus.

•  Mix betong i henhold til pakken instruksjoner. Hell litt av blandingen i hvert hull og kombinere med grus ved hjelp av en spade. Hell ekstra betong over toppen før hullene er fylt.

•  Beskytt nylig plasstøpt betong fra overflødig overflatevann ved å dekke den med plast. Mens hydratisering er nødvendig for herdeprosessen finner sted, griper inn for mye vann på toppen med blandingsforholdet og mykner betongoverflaten. Første innstilling skjer innen to til tre timer med støping og krever dekning fra jevn regn for å sikre maksimal overflate holdbarhet.

•  Kontroller at din herding av betong holder seg hydrert. Fuktig-tørr betong er 50 prosent sterkere enn betong som er igjen å kurere tørr. Så lenge overflødig vann holdes av nytappet betong, regnvær faktisk bidrar til fuktig herding på grunn av fuktigheten som er til stede.