Hovudside

Hvordan bygge en Outdoor Bread Oven

by Walther

Det er ingenting som kan sammenlignes med den vedfyrte smaken av ildsted-bakt brød, men den unike smaken er nesten umulig for hjemmet kokk til å gjenskape uten en utendørs bakerovn. Heldigvis, bygg man ikke trenger å være komplisert eller koste tusenvis av dollar. I en helg, kan du bygge din egen utendørs bakerovn og nyte din egen hjemmelagde håndtverker brød. Utendørs brød ovner er vanligvis bygd av enten murstein eller adobe. Adobe er lett å jobbe med og holder varmen veldig godt, så det er et godt valg for din første utendørs bakerovn.

Bruksanvisning


Bygg stiftelsen


•  Mål opp en 4-fot med 4-fots kvadrat på et fast underlag. Hardpakket skitt eller betong patio er best.

•  Still 10 konkrete slagg blokker rundt fire-fots kvadrat, med de faste sidene vendt opp. Toppe disse med flytende Nails eller mørtel, og bygge opp et nytt lag av slagg blokker. Sørg for å plassere det andre laget av slagg blokker, slik at de er direkte oppå sømmene av det første laget. Bygge et tredje lag av slagg blokker på samme måte, og la hele grunnlaget struktur for å sette over natten.

•  Når mørtel eller flytende Nails limet er helt tørt, fylle strukturen med to meter av steinsprut. Toppen av denne med et lag av grus som kommer til innen 8 inches av toppen av fundamentkonstruksjonen. Legg en 5-tommers lag av vermikulitt eller perlitt for isolasjon, deretter fylle strukturen med sand. Bruke et utklipp av tømmer eller en ekstra slagg blokk til tamp sand ned til den er selv med toppen av strukturen.

•  Ordne firebricks på toppen av strukturen. Passe dem tett sammen, så det er ingen hull.

Bygg Oven Form


•  Bruk snor og blyant for å tegne en sirkel på toppen av fundamentet struktur. Omkretsen bør være så bredt som den struktur. Tegn en andre sirkelen 7 inches inne i først.

•  Legg ut presenning og dumpe et lass av sand i sentrum. Fukt sand grundig. Bruk våt sand for å lage en kuppel inni den indre sirkelen på fundamentet struktur. Forme våt sand inn i den eksakte høyde og form du ønsker for innsiden av ovnen.

•  Mål sand kuppel og noterer målingen. Du vil trenge det senere for å gjøre døren for ovnen. Fjern eventuelle left sand fra presenning.

Bygg Oven


•  Bland din adobe. Plasser tre deler sand og en del leire på presenning. Bland sand og leire grundig ved trår det med bare føtter. Bruke presenning for å kaste haugen over på seg selv av og til, så trampe eller tråkker den på nytt før det er godt blandet. Sjekk fuktighetsnivået i adobe. Pakke en 3-tommers ball av adobe og slipp den på et hardt underlag. Hvis det bryter fra hverandre eller sprekker, legge til mer vann. Hvis flater, tilsett mer leire og sand til blandingen.

•  Form grov adobe murstein ca 3 inches tykke. Bruk disse klosser for å bygge opp det første laget av ovnen rundt sand kuppel. Når kuppelen er helt dekket med adobe, bruke 2x4 skrap trelast å glatte ut klossene. La dette tørke over natten.

•  Bland en annen gruppe med adobe, denne gangen å legge i noen av de hakket halm. Form 3-tommers murstein og bygge opp et nytt lag av adobe. La dette tørke over natten.

•  Finn målingen du tok av høyden på sand kuppel. Multiplisere dette tallet med 0,63 for å finne høyden av døren. Bruk kjøkkenkniv til å kutte en dør hull i adobe som er riktig høyde. Hullet bør være stort nok til å få plass til det du har tenkt å bake i ovnen. Grav ut sand gjennom til dør hull. Bruk en liten børste eller kost for å få de siste korn av sand på gulvet i ovnen.

•  Bland en tredje gruppe med adobe. Denne gangen blandingen skal være ganske tynn, med mer leire enn sand. Bland i svært finhakket halm. Spre en 1-tommers lag av denne adobe plaster over de to første lagene, forlater døren hullet åpent. La dette laget tørke over natten.

Avslutt Oven


•  Bruk tracing papir og en blyant til å tegne døren hullet. Skjær ut formen og bruke dette som et mønster for å kutte to-tommers trelast inn en dør. Skjær døren litt større enn mønsteret slik at den ligger tett i døren hullet. Bruke spiker til å feste håndtaket til døren.

•  Brann ovnen. Bruke veden til å bygge en liten brann inne i ovnen. La dette brenne kontinuerlig i flere timer. Se etter sprekker å utvikle seg i adobe. Små sprekker er akseptabelt, men hvis store de begynner å vises, fyll dem med våt leire.

•  Gjenta avfyring prosessen flere ganger i uken i to uker. På dette punktet ovnen bør være helt tørr og klar for baking.

Tips og advarsler


  • Det kan ta flere timer å varme opp ovnen til en god temperatur for brødbaking. Bruk en pålitelig ovn termometer for å overvåke temperaturen inne før og under stekeprosessen.
  • Pass på å skrape ut all ubrent tre og aske, og bruke en våt klut for å rengjøre firebricks før du setter brødet hvis du har tenkt å bake direkte på gulvet i ovnen.
  • Vedfyrte ovner bli ekstremt varm og beholde sin varmen i flere timer. Bruk alltid egnet forsiktighet ved rengjøring av stekeovnen før og etter baking.