Hovudside

Renaissance Spirea Stell og vedlikehold

by Walther

Renessanse Spirea er en løvfellende busk som vokser opp til 8 meter høy og 10 meter i diameter. Grenene synes å cascade mot bakken og er foret med levende grønn-blå blader. Snø hvit blomst klynger vises i slutten av våren og vare i flere uker. Renaissance Spirea skryte fet rød og oransje høstfarger. Det er hardfør i US Department of Agriculture Zones 3 til og med 7.

Sidevalg og Planting


En planting nettsted med eksponering for full sol produserer flest blomster. Jordsmonnet på det valgte området bør ha god drenering, som røttene vil råtne hvis de utsettes for høy fuktighet for lenge. Lag et plantehull som gjør at roten ballen skal settes på samme dybde det vokste da kjøpt. Hullet må være det dobbelte av bredden av beholderen Renaissance Spirea vokste i å hindre rot bunting. Vann busken dypt etter planting og spre mulch under for å redusere behovet for hyppige luking.

Vanning og fôring


Renaissance Spirea gjør best med jevnlig vanning i løpet av første vekstsesong etter at det er lagt til hagen. Gi bush med en liter vann hver uke at kraftig regn ikke oppstår. Under den andre vekstsesongen er det bare nødvendig å legge fuktighet i løpet av svært tørre perioder. En anvendelse av generelle formål gjødsel laget i svært tidlig på våren, før synlig vekst begynner, vil gi busken et løft.

Beskjæring


Renaissance Spirea ikke krever omfattende beskjæring for å gjøre det bra. Trimme busken hvert år, etter at alle blomster har falmet, for å opprettholde en attraktiv form. Eliminere skadet eller døde vekst og svake greiner på dette tidspunktet. Tyngre beskjæring er nødvendig bare hvis blomstring begynner å avta. Hvis dette skjer, må du ta opp til 30 prosent av veksten å stimulere livskraftige nye skudd som vil blomstre tungt i løpet av neste vekstsesong.

Bruker i Landskap


Den tette veksten av Renaissance Spirea gjør det en effektiv sikring eller grensen planting. Det er også iøynefallende som et samlingspunkt i hagen eller gruppert sammen et hjem fundament. De hvite blomstrer nesten ut til å gløde om natten, noe som gjør busken et utmerket tillegg til natt hager også. Renaissance Spirea kan også brukes som et bakteppe planting for fargerike lav voksende blomster.

Skadedyr og sykdom


Bladlus er de vanligste skadedyr å angripe Renaissance Spirea. Busker er også utsatt for en rekke sykdommer, blant annet pulveraktig mugg, verticillium wilt og grå mugg. Undersøke busk ofte for tegn på problemer, for eksempel skadet eller misfargede blader eller droppet løvverk. Ta en berørt gren til ditt lokale forlengelse kontor for diagnose og behandling anbefalinger hvis du oppdager tegn på et problem.