Hovudside

Full Sun Rock Garden Plants

by Walther

Full Sun Rock Garden Plants

Rock hager jobbe i vanskelige landskapsområder som bakker, tørre flekker eller vanskelige å nå kroker. Ofte utformet for å ligne et naturlig miljø, rock hager inneholder ofte Urter og alpine planter fordi disse plantene er hardføre, lettstelt og tilpasningsdyktig til endrede betingelser. Som du designe din hage, lage en naturalisert effekt ved å innlemme ulike størrelser og typer bergarter og plantearter, og gjenta noen av plantene i hele hagen for å visuelt binde det sammen.

Sukkulenter


Saftige planter er ideelle for solfylte rock hager som, for mange sukkulenter, ligner anleggets opprinnelige miljø. Disse tykke, saftige planter lagre vann, trives i varme solen og trenger minimalt med omsorg, men har interesse og tekstur til rock garden. Alle størrelser av kaktus, aloe vera, høne og kyllinger, Algave, kan yucca og sedum bli funnet voksende i en solrik stein hage. Is plante, en favoritt saftig i en stein hage, vil spre seg og kaskade over steiner og avsatser med lyse rosa daisyike blomster.

Ornamentale gress


Fra kort vekstpryd gress til elegante høye siv typer, legge gress til din rock garden gir visuell mykhet og en rekke tekstur. Mange dekorative gress blomstre med lang stett toppet med en sky, eller, fjær blomst, som Pennisetum, pampas og sky. Andre dekorative gress appell ligger i deres løvverk farge. Sinensis varianter slår levende gul til oransje i høst, mens virgatum tilbyr blå til blå-grå fargetoner. Indian gress starter blå-grå, men blir oransje til lilla i høst.

Urter


Planting Urter i solfylte rock garden, spesielt de som er innfødt til din region, kan legge lite vedlikehold bursts av pågående og endre farge. Wildflower frø blander for solfylte områder, som inneholder California, Shirley og røde valmuer, Feverfew, Engsoleie, maismel, rock rose, kløver, black-eyed Susans og solsikker, er lett tilgjengelig og vil lett vokse i din rock garden, og legger til farge og interesse . Ved hjelp av en wildflower frø blanding i stedet for å så frø for enkelte anlegg vil gi villblomster som blomstrer til forskjellige tider gjennom hele vekstsesongen for en stadig skiftende utseende til rock garden. Sår frøene i høst, når villblomster i sitt naturlige miljø ville spre sine frø, for blomstrende planter neste sesong.

Stauder


Voksende hardføre stauder i solfylte rock garden er mer praktisk enn å bruke årlige planter fordi når etablert, vil stauder trives fra år til år. Ryllik, Bellflower, lavendel og penstemon er fargerike med en lang blomst tid og vokse 12 inches eller høyere. Kortere flerårige planter som trives i solrike steder er timian varianter, snø teppe, matte daisy, aster, sedum, Soapwort, candytuft, rock karse og pussytoes. Mange av de kortere flerårige blomstrende planter, som rock karse, vil spre seg og kaskade over steiner for en attraktiv teppe påvirke.