Hovudside

Hvordan måle downspouts

by Walther

Hvordan måle downspouts

Selv om det kanskje ikke alltid bli sett på som sådan, er et tak en av de mest vesentlige aspekter av en bygning fordi det beskytter mennesker og ting på innsiden av det fra dårlig vær og ekstrem varme. Kritisk til effektiviteten av et tak er dens dreneringssystem, inkludert takrenner og nedløpsrør. Når du installerer et nytt sett med nedløpsrør, må du sørge for at de er store nok til å håndtere kapasiteten på regn som kan flyte av hele taket området. Å vite taket ditt område og gjennomsnittlig mengde nedbør du får vil hjelpe deg å få riktig størrelse og antall nedløpsrør for bygningen.

Bruksanvisning


•  Bestem arealet av taket ditt ved å undersøke byggeplaner eller planer for huset ditt som angir lengden og bredden på taket; hvis du ikke kan finne disse dokumentene, bruke stige for å nøye klatre opp til taket ditt og måle lengde og bredde med et målebånd. Skriv ned tallene for taket ditt og multiplisere dem (lengde x bredde) for å få området, i fot, av taket ditt. Innse at takene er sjelden rent rektangulær slik at du kan ha til å legge ulike bredde- og lengdemålinger sammen før multiplisere dem til å få din totale areal.

•  Bestem gjennomsnittlig nedbør byen din mottar (bruk Resource en om nødvendig ved å klikke på din stat, fylke og by og henviser til de regn priser oppført på skjermen). Bruk dette tallet til å beregne hvilken størrelse nedløpsrør er nødvendig for taket ditt.

•  Forstå at det tar 96,15 kvadratmeter overflate med en tomme per time av nedbør for å korrespondere med en gpm av strømningshastighet. Nedløpsrør er dimensjonert i forhold til nedbør på dette grunnlaget. Bruk tabell 1-2 (i referanse 1) for å finne beløpet i kvadrat inches av downspout som vil tappe en bestemt mengde taket området (gitt i kvadratmeter). For eksempel, hvis du måler nedløpsrør for et tak i Boston, ville du bruke tabellen for å finne at en kvadratcentimeter av downspout drenerer 170 kvadratmeter med tak området.

•  Del din totale taket området med 4 for å bestemme mengden av taket området som hver downspout vil renne. For eksempel, hvis din taket er 8500 kvadratmeter totalt, dele det tallet med fire for å finne ut at hver downspout vil drenere 2338 kvadratmeter med tak plass. Hvis du bor i Boston, ville du bruke regnestykket fra trinn 3 for å bestemme minimum området som hver downspout må ha skikkelig drenere nedbør ved å dividere arealet tjent med hver downspout av arealet som hver downspout kan renne (2338 dividert med 170 = 13,56 kvadrat inches). I dette eksempelet ville du beregne at hver downspout må ha et minimum areal på 13,56 kvadrat inches å tilstrekkelig drenere taket.

•  Bruk tabell 1-3 (i referanse 1) å bestemme diameteren på downspout du trenger å installere. I forrige eksempel, kan du bruke en fem-tommers diameter vanlig runde, korrugerte runde, rektangulære bølge eller vanlig rektangulær downspout å tappe taket.

•  Mål avstanden fra enden av takrenner til bakken og deretter ytterligere tre til fire meter ut fra det stedet for å bestemme lengden på downspout at du trenger å installere. Multipliser dette tallet med det totale antall nedløpsrør trengs (sannsynligvis fire) for å bestemme den totale lengden på downspout du trenger å installere.

Tips og advarsler


  • Ikke bruk nedløpsrør måler mindre enn 7 kvadrat inches i diameter bortsett med små områder som en veranda eller baldakin. Kontroller at diameter downspout er konsistent gjennom hele sin lengde.
  • Kontroller at downspout størrelse passer bunnen bredden på takrennen, slik at en tett passform er oppnådd.